Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ivan Korčok vracia Ficovi úder za výrok náš štát " je vred EÚ": Slovensko mu bolo vždy ukradnuté
Zdielať na

Ivan Korčok vracia Ficovi úder za výrok náš štát " je vred EÚ": Slovensko mu bolo vždy ukradnuté

Archívna reportáž po voľbách z roku 2020

BRATISLAVA / Vyjadrenie, že Slovensko je vredom EÚ odznelo na sobotňajšej (23.4. 2022) tlačovej konferencii, kde líder Smeru-SD a trojnásobný premiér Robert Fico tvrdil, že problém s dodržiavaním právneho štátu nemá ani Poľsko, ani Maďarsko, ale práve náš štát. Urážku nenechal len tak minister zahraničných vecí Ivan Korčok (nom. SaS).

Korčok počastoval Fica ostrou kritikou a zdôraznil, že takéto správanie smerom k štátu a občanom nemá v slovenských dejinách obdoby. "Toto o Slovensku ešte nepovedal nikdy žiadny politik. Poznám veľa politikov, ktorí sa ocitli sami v zložitej situácii, či v politickej alebo osobnej," poznamenal minister zahraničných vecí, ktorý dal jasne najavo, že výroky, aké odzneli na tlačovej konferencii Smeru-SD sú príliš. 

"Chápem emócie, hnev. Ale za 30 rokov v medzinárodnej politike nepoznám žiadneho politika demokratického štátu, ktorý by vlastnú krajinu nazval "vredom" a jedným dychom sa zastával cudzích štátov - Poľska a Maďarska, pokiaľ ide o právny štát," pokračoval ďalej s tým, že občania majú možnosť vidieť politický úpadok v praxi. 
"Toto je názorný príklad vulgarizácie verejného života, úpadku politickej kultúry, ktorá sa prenáša z politiky do spoločnosti. Ak takto hovorí politik, je to urážka všetkých občanov, a to aj tých, ktorí majú súčasnú vládu v zuboch.
Robert Fico týmto výrokom prerazil to najtemnejšie dno a dokázal, že mu Slovensko bolo vždy ukradnuté," uzavrel rozčúlený minister.

Robert Fico vyurážal koho mohol

Na spomínanej tlačovej konferencii, ktorá sa udiala v centrále strany na Súmračnej ulici, expremiér urážal nielen Špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica, ale zároveň poznamenal, že GP Maroša Žilinku koalícia na čele s prezidentkou povydierala. O Prezidentku SR Zuzanu Čaputovú niekoľkokrát označil za "americkú paničku".

Slovensko spomínal v súvislosti s listami, ktoré mal rozposlať Európskej komisii, ale aj Európskemu parlamentu o tom, že sa mu deje krivda a je obviňovaný za politickú prácu. Údajne mu malo niekoľko lídrov EÚ volať s reakciou, že takéto správanie nie je možné. Nakoľko Robert Fico nespomenul ani jedno meno, minister Korčok ho ešte v nedeľu vyzval, aby predmetné mená, ktoré ho mali kontaktovať zverejnil. K tomu však zatiaľ nedošlo. 

​Z tvrdení Roberta Fica o tom, že ho kontaktovali lídri EÚ reagujú sarkasticky aj niektorí koaliční poslanci. Poslanec hnutia OĽaNO Andrej Stančík na sociálnej sieti spomenul, že mu určite volal Don Corleone, ale aj Cosa Nostra.