Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Na mieste Ivety Radičovej by som hlasovanie o dôvere nespomínal, odkazuje expremiérke Igor Matovič
Zdielať na

Na mieste Ivety Radičovej by som hlasovanie o dôvere nespomínal, odkazuje expremiérke Igor Matovič

BRATISLAVA / Expremiérka Iveta Radičová bola hosťkou utorňajšej relácie Analýzy Na hrane Tv JOJ, ktorá sa premiérovo vysielala na novom spravodajskom kanále JOJ24. Bývalá politička nešetrila kritikou na hlavu aktuálnej vládnej špičky s tým, že ich nekonečné konflikty vyčerpávajú a traumatizujú verejnosť. minister financií Igor Matovič poslal bývalej šéfke vládneho kabinetu štipľavý odkaz.

Expremiérka v úvode relácie priznala, že Slovensku želá, aby sme sa od otázky odvolávania, alebo neodvolávania posunuli ďalej. "To, čo sa na povrchu javilo ako spor dvoch politikov, má oveľa hlbší pôvod," poznamenala expremiérka s tým, že ide o hodnotový rozkol.

​Radičová uviedla, že tých nekonečných sporov má už každý plné zuby a ak sa niečo nedá udržať, tak je na mieste hodiť uterák do ringu. Skritizovala aj expremiéra Mikuláša Dzurindu a jeho výroky o tom, ako obchodoval na podporu s poslancami. "Takýto postup je pre mňa neprijateľný a nevhodný," doplnila sociologička a pokračovala, že to, že koalícia spolu nedokáže vládnuť je holý fakt.

"Povinnosťou premiéra je udržať vládu," dodala Iveta Radičová. Expremiérka zdôraznila aj to, že je nevyhnutné, aby sme prijali zákony, ktoré je nutné prijať. Ak ich niekto bude bojkotovať, odnesie si to vo voľbách. "To, čo nás čaká je výsledkom dva a pol roka vládnutia," dodala Radičová a sarkasticky poznamenala, že prejsť z ústavnej väčšiny do menšinovej vlády, chce celkom veľkú snahu.

Expremiérka zdôraznila aj to, že niekoľkomesačné naťahovanie nie je už ani zaujímavé a ani vtipné a pokiaľ spolu koalícia nevie pracovať, tak "má ísť od toho". Posledný status Igora Matoviča expremiérka odmietla komentovať s tým, že takéto správanie je nehodné ministra financií.

Zaujímavé odporúčanie si však pripravila pre premiéra Eduarda Hegera. Vyslovila názor, že predseda vlády by mal hlasovanie o štátnom rozpočte spojiť s hlasovaním o dôvere vláde. 

Práve táto výzva nenechala chladným expremiéra a súčasného ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) a sociologičke a vysokoškolskej profesorke poslal odkaz v ktorom dostál svojej povesti. Viac vo videu: