Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
OĽaNO si necháva platiť predvolebnú kampaň od občanov. Je to drzé, arogantné a hlúpe, reaguje Lenč
Zdielať na

OĽaNO si necháva platiť predvolebnú kampaň od občanov. Je to drzé, arogantné a hlúpe, reaguje Lenč

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Zdá sa, že OĽaNO sa so svojimi nápadmi preteká samo so sebou. Podľa kritikov sa deje od momentu, kedy sa do parlamentu vrátil jeho líder Igor Matovič. Podľa politológa sa Matovičovo hnutie správa drzo, hlúpo a arogantne.

Politológ Jozef Lenč upozornil na očierňovanie hlavy štátu kvôli skutočnosti, že nepodpísala tretiu hodinu telesnej výchovy na školách. Realita je taká, že telocvik na školách nemá kto učiť a zároveň ju žiaci vo veľa prípadoch nemajú kde mať. To však OĽaNO ako problém evidentne nevníma. 

"Tenisovo-telocvikársky klub v NR SR ju presadil na základe argumentu, že sa deti málo hýbu a sú obézne. Bez verejnej odbornej diskusie. Bez ohľadu na to, že pohyb na rozdiel od občianskej výchovy je aktivita, ktorej sa môžu, a mali by sa, deti venovať aj po škole," reagoval Lenč na sociálnej sieti. 

Zároveň upozornil aj na to, že reakcia na rozhodnutie prezidentky bola typická pre Obyčajných ľudí a ich priateľov. "Duo Šipoš-Kučera zaútočilo na prezidentku, že sa dopustila útoku na "práva" detí na cvičenie a na "úspešnú propagáciu" Slovenska, keďže podľa slov Karola Kučeru celý svet vzhliada k Slovensku," pokračoval Lenč, pričom zdôraznil, že poslanci lídra obyčajných, by sa mali zamerať na celkom inú tému. 

"Máme síce najhoršie výsledky hodnotenia PISA testovania gramotností v rámci OECD, no dokázali sme "presadiť" tretiu hodinu telesnej. Poslankyňa Tabák sa zasnívala, že by raz mohla byť telesná výchova 5 krát do týždňa, lebo pohyb blahodárne pôsobí na myseľ. Vrchol arogancie telocvikárov prišiel až v sobotu. Najskôr sa v Sobotných dialógoch predviedol poslanec Šipoš, ktorý uviedol, že "my sme do rozpočtu priniesli 500 mil. eur, my máme právo rozhodnúť, čo s nimi"," nestačil sa čudovať politológ a výmysel OĽaNO označil za nové vyberanie peňazí od občanov. 

Máte možnosť niečo robiť iba vďaka parlamentu, odkazuje Lenč

Odborník upriamil pozornosť na skutočnosť, že v realite to znamená, že Obyčajní vymysleli novú daň, v parlamente sa našla väčšina, ktorá ju odhlasovala.  "Bez iných strán by nič "nepriniesli" a z výnosu dane sa má zaplatiť predvolebná kampaň OĽaNO. Drzé? Jednoznačne. Arogantné? Bezpochyby. Každopádne typické pre Obyčajných," pokračoval ďalej. 

Upozornil, že nabudúce môže prísť ktokoľvek s akoukoľvek daňou a občania mu zaplatia kampaň. "Veď "oni" na to majú právo. Čerešničkou na torte arogancie bolo vyjadrenie majiteľa Obyčajných, po stretnutí s premiérom Ódorom. Ten sa nechal počuť, že oni vyslovia vláde dôveru potom, ako táto z našich daní zaplatí kampaň OĽaNO. Inými slovami. Na vláde schváli, do parlamentu v skrátenom legislatívnom konaní posunie a v NR SR presadí "ich" 500 euro za účasť na voľbách, ktoré nik okrem nich nechce. Hlúpe? Isto. Arogantné? Obyčajne," uzavrel.