Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matovič sa stretol s Ódorom. Dal si dve zásadné podmienky podpory jeho vlády
Zdielať na

Matovič sa stretol s Ódorom. Dal si dve zásadné podmienky podpory jeho vlády

BRATISLAVA / Líder OĽaNO rokoval na Úrade vlády s novým premiérom Ľudovítom Ódorom. Pred novinármi uviedol, že pre podporu vlády má dve zásadné podmienky. Ak nereálne požiadavky Ódor nenaplní, Igor Matovič vládu nepodporí.

Igor Matovič uviedol, že najprv s aktuálnym premiérom hovorili o vyskladaní programového vyhlásenia vlády. "Potom sme prišli k podstatnému," uviedol líder "obyčajných", pričom za podstatné považuje podmienky podpory. Igor Matovič trvá nielen na tom, že vláda neobmedzí 200 eur príspevok pre rodiny, ale aj 500 eur pre každého občana, ktorý pôjde voliť. 

"My sme povedali veľmi stručné dve podmienky. Viem, že ostatné politické strany majú personálne požiadavky pre seba," uviedol expremiér a exminister financií z OĽaNO. 

Matovič zdôraznil, že nežiada nič pre seba, ale pre ľudí. 500 eur pre každého voliča už pritom dva razy odmietol parlament, ale je zrejmé, že svojej atómovky sa Igor Matovič nemieni vzdať. "Je len otázne či tu bude dobrá vôľa," argumentoval Matovič a zdôraznil, že tá musí byť nielen na strane Úradu vlády SR, ale aj v parlamente. 

"Nemôže pán premiér očakávať, že mu podpora úradníckej vlády padne z neba," uviedol s tým, že túto 500 eurovú podporu si Ľudovít Ódor musí vyrokovať sám. 

Matov

Je to ako povedať Ódorovi, že ak sa nenaučí lietať, podpora nebude, hodnotí odborník

"Strany, ktoré by chceli ísť do koalície s Matovičom, by si tento moment mali pamätať," uviedol pre Noviny PLUS TV JOJ politológ Radoslav Štefančík. Zároveň zhodnotil, že je to typický Igor Matovič, ktorý dáva ľuďom podmienky, ktoré sú ďaleko za čiarou. 

"Je to nesplniteľná podmienka. To by rovno mohol povedať, že ak sa Ľudovíť Ódor nenaučí lietať, jeho podporu nedostane," pokračoval politológ a zdôraznil, že by líder OĽaNO mohol byť zodpovednejší a úprimnejší. 

"Nech rovno povie, že úradnícku vládu podporiť nechce," uzavrel odborník pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie