Polojasno
14°
Bratislava
Alojza
23.10.2024
Tabák vysvetľuje svoje tvrdenia o zákonoch a štýle obliekania: Takto to myslela, skritizovala aj svoje kolegyne
Zdielať na
Archív

Tabák vysvetľuje svoje tvrdenia o zákonoch a štýle obliekania: Takto to myslela, skritizovala aj svoje kolegyne

BRATISLAVA / Romana Tabák má byť potenciálnou štátnou tajomníčkou na ministerstve cestovného ruchu a športu, ktoré má vzniknúť od januára 2024 pod vedením predsedu SNS Andreja Danka. V minulosti sa už preslávila svojimi zaujímavými tvrdeniami, ku ktorým nedávno pridala ďalší.

"V politike je dôležité, aby boli zákony politikov schválené, ale aj reč tela a štýl obliekania. Moje zákony mi prešli a obliekam sa najlepšie. Zatiaľ. Stále je čo zlepšovať!" vyjadrila sa Romana Tabák na sociálnej sieti. To, že by porovnávala schvaľovanie zákonov so štýlom obliekania, poprela. 

Tabák, ktorá sa vo voľbách v roku 2020 dostala do parlamentu na kandidátke OĽaNO a neskôr prešla do Sme rodina, momentálne zvažuje ponuku od SNS kandidovať vo voľbách do europarlamentu, ktoré sa konajú v septembri. Rozpráva sa o nej aj ako o potenciálnej štátnej tajomníčke na novovzniknutom ministerstve cestovného ruchu a športu, ktoré vznikne od januára 2024.

Tabák vysvetľuje

"Ako politik, keď ste v politike v parlamente, tak je veľmi dôležité, aby vám vaše zákony boli schválené, inak ste tam úplne na nič. Ak ste náhodou v opozícii, alebo ste nečinný v koalícii. Okrem toho je ale podľa mňa veľmi dôležité pre politika mať reč tela a štýl obliekania," povedala Tabák s tým, že na reči tela si dala veľmi záležať aj na kurte a rovnako sa snažila aj dobre vyzerať. 

Spomenula aj svoje dve kolegyne z politiky, a to menovite Janu Bittó Cigánikovú a Luciu Ďuriš Nicholsonovú. "To je jedna katastrofa," poznamenala Tabák, ale pripustila, že niekomu sa tieto dve poslankyne môžu páčiť. 

Romana Tabák by sa mala pozrieť do zrkadla, reaguje Štefančík

"Mám pocit, že na túto otázku by mal odpovedať psychiater, psychológ alebo iná osoba venujúca sa duševnému zdraviu, a nie politológ," reagoval Radoslav Štefančík. Ohľadom chválenia sa zákonmi, ktoré nenavrhla a iba sa podpísala ako spolupredkladateľka, by sa podľa politológa mala pozrieť do zrkadla. 

"Určite ho má doma veľké, keď si pozerá svoje šaty." Tiež by sa mala pozrieť, aké ma skúsenosti so zákonodarnou činnosťou, koľko zákonov sama vymyslela a napísala, a čo konkrétne urobila pre zlepšenie života ľudí. "A keď jej ten pohľad do zrkadla vyjde pozitívny, tak si myslím, že môže vo svojej činnosti pokračovať, ale určite by sa nemala venovať hlúpostiam," dokončil Štefančík.