Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ježiš Kristus kráľom Slovenska: Toto odkazujú Štefanovi Kuffovi poslanci koalície aj opozície
Zdielať na

Ježiš Kristus kráľom Slovenska: Toto odkazujú Štefanovi Kuffovi poslanci koalície aj opozície

BRATISLAVA / Po jeho pondelňajšom prejave sa proti nemu vymedzila už aj konferencia biskupov Slovenska a svoje mu odkazujú aj poslanci NR SR.

Obvinený Štefan Kuffa vystúpil v pondelok (13.11.2023) na novéne v Trnave. Jeho prejav sa neniesol len v náboženskom, ale aj v politickom duchu. Priestor v trnavskej Bazilike sv. Mikuláša na záver slávnostnej omše, ktorú celebroval Nicola Girasoli, apoštolský nuncius na Slovensku, mu podľa Igora Matoviča dal arcibiskup Orosch. 

Štátny tajomník na rezorte kultúry Štefan Kuffa sa na omši venoval aj večnej téme "džendžeru""Gender ideológia, ktorá gniavi Slovensko, tak za ministerstvo kultúry sľubujeme, že to nebude, bude koniec. Aby sme boli odvážnymi mužmi skutkov, nielen slova." Prejav aktuálneho štátneho tajomníka rezortu kultúry, ktorý má v rukách SNS vysielala naživo aj TV Lux. 

To však nebol jediný výrok Šimkovičovej tajomníka, ktorý v spoločnosti zarezonoval. Štefan Kuffa sa vyjadril aj o tom, že Slovensko by si zaslúžilo kráľa - a to rovno božieho syna. "Za ministerstvo kultúry dávame prísľub, že my budeme tí, ktorí budú iniciovať, aby čo najskôr podľa možností bol Kristus Kráľ intronizovaný a stal sa kráľom Slovenska. Ja vás prosím, excelencie, aby bolo Slovensko zasvätené Kristovi Kráľovi za účasti všetkých biskupov a celej vlády. Biskupi, to ste vy, ja na to nemám dosah, ale vládu môžem požiadať, aby sa to udialo, bola by to veľká vec," povedal Štefan Kuffa. 

​Čo si o výrokoch Štefana Kuffu myslí šéf výboru pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS)?

Poriadnu dávku kritiky si neušetril Igor Matovič, ktorý z prešľapu viní najmä arcibiskupa Oroscha, ktorý takéto rečnenie umožnil. ​

Zdroj: Noviny PLUS

​Problém vidí aj veriaci Alojz Hlina. Čo odkazuje Kuffovi a prečo ho nazýva obchodník s vierou?

​Dušan Jarjabek za Smer-SD to nevníma, ako oficiálnu komunikáciu rezortu a preto to nepovažuje za problém.

​Samuel Migaľ z Hlasu-SD argumentuje, že mnohí považujú za Ježisa Krista práve Igora Matoviča. 

Samuel Migaľ bol 20 rokov redaktorom TV JOJ (pozn. red.)

Vyjadrenie Štefana Kuffu bolo dôvodom na sarkazmus ​pre poslanca za PS Tomáša Valáška. Čo je podľa neho na pováženie? 

Dištancuje sa od neho aj Konferencia biskupov Slovenska

​"Chrám je miestom modlitby a nemá byť priestorom pre apely, ktoré rozdeľujú veriacich. Miešanie politickej agendy s duchovným slovom vyvoláva nevôľu a negatívne reakcie, ktorým rozumieme. Prajeme si, aby sa aj naďalej mohli veriaci schádzať na modlitbu pred obrazom Bohorodičky v Trnave i na iných miestach a s pokojom čerpať posilu do svojho života," zverejnila KBS v stanovisku s tým, že sa od výrokov štátneho tajomníka dištancuje.