Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Analýzy Na hrane: Kovařík uisťuje, že okrem kajúcnikov sú aj dôkazy. Dočasná šéfka NAKA sa osvedčila
Zdielať na

Analýzy Na hrane: Kovařík uisťuje, že okrem kajúcnikov sú aj dôkazy. Dočasná šéfka NAKA sa osvedčila

BRATISLAVA / Podľa policajného prezidenta Petra Kovaříka má polícia výpovede kajúcnikov podporené viacerými dôkazmi. Funkciu šéfky NAKA dočasne po Zurianovi prevzala Eva Kurrayová, ktorá sa podľa vyjadrení Kovaříka osvedčila.

Podľa Kovaříka má polícia výpovede kajúcnikov podporené dôkazmi 

Policajný prezident uviedol, že nepoužívajú ako dôkazy iba kajúcnikov. "Ja som bol uistený vyšetrovateľmi, že sa nikdy neopierajú len o jedného kajúcnika, všade je to podporené viacerými dôkazmi. Ak máme svedka, ktorého overujeme, tak sa neoveruje len tá časť výpovede, ktorá sa týka toho konkrétneho skutku, ale overuje sa celý dejový mechanizmus, ktorý tam je, aby sme videli, či ten svedok vypovedá pravdu," uviedol Kovařík. 

Policajný prezident predpokladá, že Szabó bude postavený mimo služby

Kovařík si myslí, že padne návrh na odvolanie obvineného šéfa Úradu inšpekčnej služby Adriána Szabóa. Podotkol, že nevie, aký bude proces odolávania. "Predpokladám, že Szabó bude postavený mimo služby."

NAKA podľa policajného prezidenta funguje. Situácia ohľadom bývalého šéfa NAKA Zuriana, je pre neho ťažko komentovateľná 

Policajný prezident je presvedčený o funkčnosti Národnej kriminálnej agentúry. "Ak mám meniť názor, tak na základe faktov, ja budem vychádzať z toho, čo viem, čo som reálne počul. Môj názor zmení to, ak sa zmení dôkazný základ. Ja nebudem spochybňovať mojich policajtov, kým nebudem reálne vidieť, že sa niečoho reálne dopustili."

Podľa Kovaříka je Kurrayová dobrý kandidát 

Funkciu šéfky NAKA dočasne po Zurianovi prebrala Eva Kurrayová. "Vybral som ju, lebo ju považujem za človeka, ktorý to dokáže riadiť, a zatiaľ aj v tých krokoch, ktoré robí, mám pocit, že to zvláda." Policajný prezident uviedol, že si Kurrayová chce dať žiadosť do výberového konania. "V každom prípade platí, že vyberieme toho najlepšieho," dodal. 

Termín podania prihlášok je do 9. júna. Následne treba zvolať komisiu. "Nejaké dva týždne na zvolanie výberovej komisie, aby sme sa ako komisia stretli a vypočuli si uchádzačov. Urobíme výberovú komisiu, ktorá bude poskladaná z odborníkov, predbežne som dohodnutý aj s pánom generálnym prokurátorom, že by nám do tej komisie dal jedného prokurátora."

Viac sa dozviete vo videu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie