Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Veľvyslanec SR Rastislav Káčer: Našu vlasť zrádzajú zhnití, skorumpovaní a bezcharakterní prevracači kabátov
Zdielať na

Veľvyslanec SR Rastislav Káčer: Našu vlasť zrádzajú zhnití, skorumpovaní a bezcharakterní prevracači kabátov

BRATISLAVA / Dianie v parlamente, ale aj vyvolávanie hystérie zo strany opozície zapríčinilo, že sa o slovo prihlásil aj kariérny diplomat Rastislav Káčer. Človek, ktorý dáva z povahy svojej práce prednosť debatám za zatvorenými dverami, verejne skritizoval opozíciu, ktorá podľa odborníkov celú diskusiu okolo obrannej dohody s USA degradovala na úroveň hádanie sa na jarmoku.

Ostrej kritike expremiéra Roberta Fica podrobil aj veľvyslanec Rastislav Káčer, ktorý zároveň upozornil na to, že k štátu sme prišli "ako slepé kura k zrnu".
"Slovensko je štát. Formálne isto. Má svoje územie, suverenitu, občanov a štátnu moc. My sme svoj štát získali tak trochu náhodou. Asi ako keď v komplikovanom vzťahu sa niekto vyhráža odchodom a zrazu mu partner povie, “tak teda pál do p*dele” a zrazu je pred domom s dvoma kuframi a nevie, čo so svojou slobodou," zhodnotil veľvyslanec Káčer, ktorý upozornil, že samostatný štát sme nechceli ani v čase, keď vznikal po prvý raz. 

Nevieme spravovať štát a chýbajú nám elity

Podľa veľvyslanca SR sme nechceli štát ani pred rokom 1918. "Stačili by nám ústupky vlády v Budapešti a “Slovenské okolie”. Nebyť Čechov, našich emigrantov v USA, vzdelaných Slovákov ako Štefánik a prezidenta Wilsona - áno priatelia, amerického prezidenta, nie ruského cára - tak sme dnes zhruba niekoľko tisícový folklórny súbor a človek ako Fico, by bol angažovaný líder peštianskeho parlamentu, ktorý by nevedel po slovensky," uviedol Káčer s tým, že našim hendikepom je to, že sme štát nikdy nemali a nemuseli ho spravovať.
Práve preto na to podľa veľvyslanca nemáme návyky, ani strategicky uvažujúce elity. "Keďže sme k nemu prišli, ako slepé kura k zrnu, ani si ho nevážime. Štát má mať svoj účel, však načo by nám inak bol? Elementárny účel je garantovať suverenitu, teritoriálnu integritu, ústavný poriadok a prosperitu. Toto je štátny záujem, la raison d’etat, la ragion di Stato, state interest. Náš ústavný poriadok je parlamentná demokracia, sme členom Európskej únie a našu bezpečnosť garantuje spojenecký záväzok krajín NATO," poznamenal kriticky kariérny diplomat a dodal, že štát nám bez námahy pristál na stole a trápime sa s ním už viac ako 30 rokov. 
"Krátka a komplikovaná história Slovenska je doposiaľ celkom úspešný príbeh. Doposiaľ. Lebo ostatné týždne a dnešok mimoriadne - vylial z útrob Slovenska to najúbohejšie dno. Bizarná politická koalícia podporená luzou mávajúcou ruskými vlajkami, kosákmi a kladivami. V bizarnej koalícii chápem náckov. Sú konzistentní, demokracia im smrdí, na Západe sú nie druhá ale piata kategória - za Uralom možno druhá. Čo dokáže nacizmus sme si už skúsili," pokračoval veľvyslanec SR, ktorý nemá pochopenie pre správanie bývalých predsedov vlády. 

Fico už zrejme vystriedal všetko, čo mohol

"Čo už chápem menej, je trojnásobný premiér, ktorý sa k demokracii, EÚ a NATO hlásil. Chcel do jadra Európy, za fotku v Bielom dome by sa plazil v bahne a keď bol premiér, zmluva s USA sa mu zdala dobrý nápad. Ale tento človek už bol asi všetko. Aj nomenklatúrny komunistický štréber, aj birmovaný katolík. Aj premiér s ťahom na jadro EÚ, aj bojovník proti nadvláde Bruselu. Aj podlízavý prosebník v USA, aj bojovník proti americkej invázii. Človek by si myslel, že sa to za jeden život ani nedá stihnúť, toľko kabátov prevrátiť," tvrdo skritizoval Káčer a dodal, že ďalší bývalý premiér bez hanby a kože na ksichte popiera sám seba a asistujú mu ľudia o ktorých si myslel, že majú elementárnu príčetnosť a charakter.
"Do toho vstupuje, asi úplne najbizarnejšie človek, ktorý má byť strážcom vynucovania zákonnosti a teda z princípu mimo politický boj. A človek sa pýta prečo to robí a kto ho drží za gule obrazne aj doslovne," poznamenal na konto generálneho prokurátora.

​Káčer opäť zdôraznil, že formálne sme štát a parlamentná demokracia, ktorá si raz za štyri roky volí svojich zástupcov, aby spravovali tento štát. "Malo by to byť tých 150 výnimočných, nadaných a schopných ľudí. Ak aktéri tohto zlého divadla sú to najlepšie z nás, tak sa na to radšej vykašlime a zbaľme to. Dnešná nová koalícia indivíduí z domu hrôzy nás vlečie za Ural. Samozrejme, že hodinky chcú švajčiarske, auto nemecké, víno francúzske, oblek taliansky, lyžovať v Rakúsku, deti pošlú na školy v Británii a USA," uviedol a poukázal na škodlivosť aktuálnej opozície.

"Odpudzujúca, nekultúrna, agresívna koalícia, ktorá sa narodila v boji proti imaginárnej americkej hrozbe, ohrozuje to, čo je náš štátny záujem. Našu teritoriálnu integritu, náš ústavný poriadok a našu prosperitu. Nejde o nič menej. Kto toto v súčasnej vládnej koalícii nevidí a nechápe, nech sa vykašle na politiku a nech ide robiť niečo čomu rozumie," rozohnil sa veľvyslanec. 

Vlastizradu nepáchajú Čaputová, Naď ani Korčok

"Nie Korčok, Naď, Čaputová a Heger sú vlastizradcovia. Toto sú ľudia, čo sa snažia, aby Slovensko bola bezpečná a suverénna krajina. Našu vlasť zrádza tá najdivnejšia zmeska. Zhnití, skorumpovaní, bezcharakterní, prevracači kabátov, bezbrehí populisti, pomätenci, ku ktorým ešte nedorazila ani renesancia a humanizmus, nieto demokracia, odporní náckovia a užitoční idioti. Tých, ktorých sa to týka, vyberte si kam patríte," doplnil ďalej a netajil, že sa ho celá táto situácia dotýka. 
"Strávil som 30 rokov v službe Slovensku. Venoval som veľa energie a času pre to, aby náš štát bol slobodný, bezpečný, prosperujúci a v dobrej spoločnosti iných štátov. Aby naše deti neodchádzali, ale cítili zmysel a chuť žiť na Slovensku a boli naň hrdí. Ak nepovieme jasné nie tomuto odpornému divadlu, nevymedzíme cirkusantov tam kam patria, tak si svoj štát nezaslúžime," dodal na záver. 


Súvisiace články

Najčítanejšie