Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
"Dezoláti" sa dostali do bytovky poslanca Benčíka. Dobíjali sa mu do bytu
Zdielať na

"Dezoláti" sa dostali do bytovky poslanca Benčíka. Dobíjali sa mu do bytu

BRATISLAVA / Skupiny extrémistov pokročili a zanechávať odkazy im už nestačí. Dôkazom je príspevok, ktorý zverejnil poslanec Ján Benčík (klub SaS), ktorý dnes čelil skupinke, ktorá po proteste pred bytovkou dostala i do vchodu. Opakujú sa tak situácie, ktoré cez leto zažívali slovenskí lekári.

Po zverejnení zoznamu poslancov, ktorý hlasovali za obrannú dohodu s USA, sa niekoľko z nich dostalo do pozornosti priaznivcov parlamentného extrému. Od letáčikov na bránach sa určitá skupinka, ktorá sa spája so Slovenským hnutím obrody, odvážila zájsť podstatne ďalej.

O incidente poslanec, ktorý po konfliktoch v strane Za ľudí, vstúpil do klubu SaS. "Dezoláti ante portas. Syn odišiel na futbal do Popradu, ja pozerám hokej, keď niekto zvoní zdola," začal Benčík svoj príspevok, ktorý venoval nepríjemnej návšteve. Do domového telefónu sa ozvala poslancova manželka s tým, že odpoveďou bolo, že sa hlásia občania.

"Samozrejme im neotvorí. Hovorím jej, že je iba otázka času, kedy budú pred bytom. A o chvíľu sú naozaj tu. Búchanie na dvere, reči o vlastizradcovi, udavačovi, výzvy na otvorenie dverí. Ísť na chodbu a hádať sa s nimi podľa mňa nemá význam. Keď to trvá hodnú chvíľu, zavolám políciu," uviedol poslanec a dodal, že hliadka nereagovala ž tak promptne.

"Kým príde polícia, partička je už dolu pred vchodom a odchádza od bytovky. Policajti ich legitimujú, pričom časť z nich pred nimi nalepí plagát na plagátovaciu plochu neďaleko bytovky. Ako zistím neskôr, plagátmi oblepili celý vchod zvnútra aj zvonka," uviedol Benčík a dodal, že líderkou skupiny bola Katarína Boková, ktorá bola predtým členskou a kandidátkou ĽSNS a už určitý čas je členkou "kabaretnej partičky okolo Roberta Šveca zo Slovenského hnutia obrody. Spolu s ňou ďalších 7 - 8 chlapov a dve slovenské zástavy."

Súvisiace články