Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Šírením adries poslancov sa už zaoberá aj generálna prokuratúra
Zdielať na

Šírením adries poslancov sa už zaoberá aj generálna prokuratúra

BRATISLAVA / Poslancom, ktorí hlasovali za obrannú dohodu s USA začali na domy lepiť papiere o tom, že zradili vlasť. V rámci sociálnej ruskej siete Telegram sa šírili aj fotografie šibenice a vyhrážky. Prípadom sa nezaoberá len polícia, ale už aj generálna prokuratúra.

„Generálna prokuratúra Slovenskej republiky v uvedenej veci koná na základe medializovaných informácií ex offo a vec postúpi podriadenej prokuratúre na ďalšie konanie.“ 
Po polícii sa tak prípadom začala zaoberať aj generálna prokuratúra. Riaditeľ komunikačného odboru Prezídia policajného zboru Petar Lazarov uviedol: "Polícia eviduje toto konanie, situáciu monitoruje a vyhodnocuje. Príslušné krajské riaditeľstvá policajného zboru prijali adekvátne bezpečnostné opatrenia." 

Výzva generálnemu prokurátorovi

V súvislosti so zastrašovaním poslancov Národnej rady, adresoval generálnemu prokurátorovi výzvu poslanec Andrej Stančík (OĽaNO). "Blaha s fašistami doslova hecujú ľudí, aby sa mstili na poslancoch a zverejňujú mená, fotky a adresy. Vystavujú poslancov a ich rodiny násiliu len za to, že hlasovali za zmluvu, ktorú má 23 z 29 krajín NATO. Ak dôjde k násiliu, krv na rukách bude mať opozícia za to bezprecedentné zlo a nenávisť, ktoré posledné mesiace šíria. Strácajú už akékoľvek zábrany," doplnil a výzvu adresoval generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. 

"Vyzývam pána generálneho prokurátora, aby vo veci vyzývania k násiliu konal. Sám predsa hovorí, že mu ide o zákonnosť. Inak len dokáže, že je štítom opozície a politikom. Verím, že každý slušný a rozumný človek naprieč celým politickým spektrom toto zastrašovanie a vyhrážky smrťou odsúdi," pokračoval Stančík.

Trestné oznámenie podal aj poslanec Šudík

Podľa poslanca je šírenie klamlivých poplašných správ, a to len kvôli podnecovaniu nenávisti a naháňaniu si politických preferencií, je neprípustné a neospravedlniteľné.
"Poslanci NR SR majú svoje rodiny, ktorým v súčasnosti je kvôli pár jedincom znepríjemňovaný život. Ak by som niečo spreneveril, ukradol, ak by som spáchal nejaký ohavný trestný čin, tak dajme-tomu by som tlak verejnosti musel zniesť. Ale aby som sa cítil ja, alebo moja rodina, v ohrození kvôli zmluve, ktorú má uzatvorenú 24 z 29 štátov NATO, a ktorú pripravovala už predchádzajúca vláda, tak toto skutočne trpieť nebudem," zverejnil poslanec na svojom profile n sociálnej sieti s tým, že strašenie občanov Slovenska považuje za neprípustné. "Už si to raz a navždy zapíšte. Žiadne americké základne ani jadrové zbrane na základe Dohody o spolupráci v oblasti obrany medzi našou vládou a vládou USA, tu nebudú!" uzavrel poslanec. 

Adresy sa šíria na neregulovanej ruskej platforme

Adresy politikov a poslancov kolujú na sociálnej sieti Telegram, čo je ruská neregulovaná platforma. Práve tam v skupine Vlastizradcovia Slovenska členovia zhromažďujú adresy politikov na základe výpisov z katastrov nehnuteľností, či webu Finstat. Nechýbajú ani fotografie šibenice a vyhrážky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie