Skoro jasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nezvládla kritiku? Ministerka Remišová banovala ostošesť. Schytal si to aj poslanec SaS
Zdielať na

Nezvládla kritiku? Ministerka Remišová banovala ostošesť. Schytal si to aj poslanec SaS

BRATISLAVA / Ministerka a predsedníčka Veronika Remišová zrejme nauniesla kritiku. Po reakciách občanov, ktorí neschvaľovali to, že Remišovej poslanci nepodporili súdnu mapu Márie Kolíkovej, sa na sociálnych sieťach začalo trúsiť, že veľa kritikov zabanovala. Banu sa dočkal aj poslanec strany SaS. Politológ Jozef Lenč hodnotí Remišovej postup ako detinský a nedôstojný.

Marián Viskupič sa s banom podelil na svojom profile na sociálnej sieti. Novinám PLUS TV JOJ povedal, že je smutný a takýto prístup ho mrzí. "Veronika mi dala ban," začal svoj príspevok a dodal: "Dovolil som si slušne napísať Veronike Remišovej, že je mi ľúto, že jej 4 poslanci nedokázali potlačiť vlastné urazené ego a nehlasovali za reformu súdnej mapy... Za reformu, ktorú majú napísanú v programe vlastnej strany. Takže nie za ľudí, ale za seba. Smutné," napísal poslanec. 

Poslanec a predseda finančného výboru za SaS zdôraznil, že je to mrzuté. "Reagoval som slušne, súčasťou príspevku nebol žiaden vulgarizmus," povedal Viskupič pre Noviny PLUS TV JOJ s tým, že príspevok dostal ban asi do minúty. 

Rozdávaním banov svojim kritikom na sociálnych sieťach je pritom povestný úplne iný politik - podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha, ale aj extrémisti, ale aj expremiér a minister financií Igor Matovič. 

Remišová sa bráni trollovaním

Ministerka a predsedníčka Za ľudí, ktorá má v parlamente aktuálne štyroch poslancov. Tí vystupujú ako nezaradení, pretože odchodom veľkej časti klubu do klubu strany SaS, sa poslanecký klub Za ľudí rozpadol. Štyria poslanci totiž netvoria dostatočný počet na udržanie jeho existencie. Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková odišla zo Za ľudí taktiež a v súčasnosti je nominantkou SaS.

Zrejme netreba pripomínať ani to, že konflikt v strane Za ľudí trval dlhé mesiace a dve krídla poslancov si nevedeli prísť na meno. Veronika Remišová použila všetky páky, aby nezvolala snem, na ktorom by sa volil nový predseda či predsedníčka strany. Práve odídenci zo Za ľudí, s Máriou Kolíkovou na čele, prejavovali s pôsobením a vedením Veroniky Remišovej veľkú nespokojnosť. 

Pre Noviny PLUS TV JOJ Remišová zdôraznila, že poslanec chodil pod jej príspevky "trollovať". „Poslanec Viskupič pravidelne chodil trollovať pod moje príspevky a šíril bludy proti očkovaniu a klamstvá. Všetko má svoje hranice, je absurdné, aby si poslanci koalície navzájom vypisovali nezmyselné urážky pod profilmi. Ja na také veci nemám čas, no ani to nemienim tolerovať na svojom profile. Ak niečo má, môže mi to povedať osobne, v koalícii sa pravidelne stretávame,“ uviedla v stanovisku k téme. Nie je však jasné, prečo teda predseda finančného výboru Marián Viskupič, ktorý sa preslávil svojim svojským prístupom k očkovaniu (za čo ho kritizovali aj vlastní), nedostal ban už dávno predtým. Pretiekol povestný pohár až po tejto kritike? 

Je to detinské, reaguje Lenč

V diskusii na sociálnej sieti utrúsil politológ Jozef Lenč sarkastickú poznámku. V súvislosti s masívnym banovaním kritikou poznamenal, že na MIRRI zrejme ťahajú celonočné nadčasy. "Priznám sa, že tomu nerozumiem," povedal pre Noviny PLUS TV JOJ s tým, že predpokladá, že ministerka Remišová  nezvládla kritiku svojho rozhodnutia. "Profil môžu spravovať iní ľudia, ale nemyslím si, že by banovali bez povolenia," pokračoval odborník s tým, že sú politici, ktorí znášajú ostrejšiu kritiku a oveľa dlhšie. "Príde mi to detinské a nedôstojné. Je to nezvládnutie reakcií na to, čo sa udialo vo štvrtok v parlamente," uzavrel Jozef Lenč. 

Súvisiace články

Najčítanejšie