Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Danko na kandidátke Smeru a dopad rakiet na naše územie? Na pálčivé otázky odpovedal šéf SNS a minister Naď
Zdielať na

Danko na kandidátke Smeru a dopad rakiet na naše územie? Na pálčivé otázky odpovedal šéf SNS a minister Naď

BRATISLAVA / Vo štvrtkovej relácii TV JOJ Na hrane sa proti sebe postavili šéf rezortu obrany Jaroslav Naď a líder SNS Andrej Danko. Po tvrdom súboji odpovedali aj na otázky divákov. Tých zaujímala ich pomoc Ukrajine či reakcia na možný dopad ruských rakiet na naše územie.

Hneď v úvode líder SNS Andrej Danko reagoval na otázku, či zvažuje spájanie SNS s opozičnými stranami. Reagoval, že SNS komunikuje najmä s opozičnými stranami Hlas-SD a Smer-SD. Odpovedal aj na otázku, či sa v budúcnosti objaví na kandidátke Smeru: "Nie. Považujem to za konšpiráciu."

Divákov zaujímalo tiež to, či politici finančne alebo inak pomohli utečencom z Ukrajiny. "Ja osobne nie, ale napríklad náš podpredseda mal doma 14 ukrajinských detí. Podporujem každého, kto pomáha aj iným spôsobom. Finančne som neposielal, ale pomáhame ako strana," povedal Danko s dôvetkom, že SNS Ukrajincom pomáha najmä pomocou primátorov a starostov. Minister obrany Jaroslav Naď taktiež povedal, že utečencov finančne nepodporil. "Pomohol som však materiálne," dodal.

Ako by sme reagovali na dopad rakiet na naše územie?

A aká by bola reakcia Slovenska v prípade, ak by ruská raketa zasiahla naše územie? "To je jeden z tých momentov, ktorý zvažujeme. Konflikt je relatívne blízko- našich hraníc a bude ešte bližšie," reagoval minister. Dodal, že na naše územie môžu okrem iného omylom prísť aj ruskí výsadkári. "To sa pri tak dynamickom konflikte môže stať," vysvetlil s tým, že na podobné scenáre sa na ministerstve pripravujú. "Verím, že napriek tomu, že Putin realizuje šialenosti na Ukrajine, ho ani nenapadne reálne a chcene prísť na naše územie. Ak to spraví nechcene, budeme čakať na veľmi rýchlu reakciu," zakončil Naď. 

Viac si pozrite vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie