Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Žiak (SaS) podal trestné oznámenie na Blahu (Smer-SD) v ČR. Aspoň sa konečne dozvieme, čo je zač, reaguje odborník
Zdielať na

Žiak (SaS) podal trestné oznámenie na Blahu (Smer-SD) v ČR. Aspoň sa konečne dozvieme, čo je zač, reaguje odborník

BRATISLAVA / O svojom postupe informoval poslanec SaS Miroslav Žiak na sociálnej sieti. Informoval, že pre nečinnosť generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku sa rozhodol trestné oznámenie podať u susedov.

Miroslav Žiak pritom nie je jediným poslancom, ktorý sa rozhodol pristúpiť k podobnému kroku. Predbehli ho už poslanci ako Ondrej Dostál (OKS) či poslanci OĽaNO Andrej Stančík a Kristián Čekovský. 
"Luboš Blaha ako medzinárodný zločinec? Pätolízač Putina neprekračuje svojimi hoaxami len akúkoľvek hranicu ľudskosti, ale aj hranice našej republiky," uviedol poslanec SaS na sociálnej sieti s tým, že aj to je dôvodom, že sa rozhodol konať. Trestné oznámenia nepodal na Slovensku, ale u našich susedov. 

"Dnes som podal trestné oznámanie na tohto smeráckeho bolševika v Českej republike. Jeho lži a nenávisť si zaslúžia primeraný zásah. Ak to nedokáže naša generálna prokuratúra, ktorá počas toho ako ,,neuhne ani o milimeter", tak nestíha riešiť skutočných delikventov...," pokračoval člen aktuálnej vládnej koalície a dodal, že práve preto verí, že budú konať orgány činné v trestnom konaní v susednej Českej republike.

Uvidíme, čo je Ľuboš Blaha zač, reaguje Štefančík

"Keďže nie som právnik, neviem posúdiť, do akej miery môže český súd primäť poslanca Blahu, aby sa správal na sociálnych sieťach nielen ako slušný, ale hlavne ako normálny človek," vyjadril sa politológ Radoslav Štefančík pre Noviny PLUS TV JOJ.

Zdôraznil, že pri tomto poslancovi si vždy položí otázku, "či náhodou netrpí nejakým mentálnym postihnutím, prípadne, či sa na ňom neprejavuje nejaký traumatický zážitok z detstva." Odpoveď na túto otázku by podľa odborníka bola viac než vítaná. 

"Ak nezávislý súd konečne na túto otázku odpovie, my budeme definitívne poznať odpoveď na otázku, či ide skutočne o radikálneho politika alebo skôr o človeka, ktorý potrebuje pomoc terapeuta. A potom budeme vedieť, či ide o prípad pre politológa alebo psychiatra," poznamenal odborník.

Súvisiace články

Najčítanejšie