Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Poslanci Čekovský a Stančík (OĽaNO) podávajú trestné oznámenie na Blahu, Harabina a Jakubca
Zdielať na

Poslanci Čekovský a Stančík (OĽaNO) podávajú trestné oznámenie na Blahu, Harabina a Jakubca

BRATISLAVA / Poslanci z klubu OĽaNO podávajú trestné oznámenie na Ľuboša Blahu (Smer-SD), Štefana Hrabina a speváka Martina Jakubca. Podľa poslancov Kristiána Čekovského a Andreja Stančíka všetkých menovaných spája obhajoba ruskej agresie na Ukrajine.

Poslanci spomenuli aj to, že práve títo ľudia ich ešte pred pár týždňami obviňovali z toho, že sú vlastizradcami. Dôvodom bolo schválenie obrannej dohody s USA. "Každý na Slovensku si teraz môže pozrieť, kto hájil záujmy Slovenska a kto hájil záujmy cudzej moci. Vyzývam generálneho prokurátora, ktorý vyhlasoval, že neuhne ani o milimeter, aby neuhol ani v prípade ochrany slobôd a konal," povedal Andrej Stančík.

Očakávali, že polícia bude konať sama od seba, ale nič také sa neudialo. "Generálny prokurátor vyvolával búrku aj pri oveľa menších veciach," poznamenal Kristián Čekovský s tým, že v prípade ohrozenia bezpečnosti Slovenska nekoná. Poznamenal aj to, že na to čakali niekoľko dní. "Ak si pozrieme komunikáciu generálneho prokurátora, tak vidíme, že dal iba jeden status, ktorý hovorí o stíhaní v prípade, že by niekto chcel ísť na Ukrajinu bojovať," dodal Čekovský.

„Je očividné, že v tejto krajine operuje skupina ľudí, ktorí dlhodobo šíria ruskú propagandu a aj v čase vojny obhajujú kroky Vladimira Putina," povedal Čekovský s tým, že aktivity týchto osôb majú dosah na státisíce ľudí. „A práve to môže v čase vojny znamenať ohrozenie mieru a bezpečnostných záujmov SR," zdôraznil Čekovský. Doplnil, že šírenie propagandy pomáha agresorovi zotrvať vo vojne a vraždiť nevinných ľudí. Podľa Čekovského môžu aktivity spomenutých osôb zahŕňať skutkové podstaty trestných činov sabotáže, vlastizrady alebo napríklad ohrozenia mieru.

Dopoludnie na NAKA strávil aj poslanec Za ľudí Juraj Šeliga. Trestné oznámenie naňho podal práve poslanec a podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha. Šeliga mal podľa neho hanobiť ruský národ. "Ja sa trestným oznámením od Blahu nenechám zastrašiť," vyjadril sa Juraj Šeliga. 

Súvisiace články

Najčítanejšie