Jasno
12°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
Novým štátnym tajomníkom rezortu práce bude Juraj Káčer. Vystrieda Ažaltoviča, ktorý odišiel pre jedinú vec
Zdielať na

Novým štátnym tajomníkom rezortu práce bude Juraj Káčer. Vystrieda Ažaltoviča, ktorý odišiel pre jedinú vec

BRATISLAVA / O svojom odchode informoval Boris Ažaltovič tlačovým vyhlásením. "Z ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny odchádzam na vlastnú žiadosť. Hlavným dôvodom je opätovné odloženie dôchodkovej reformy vládnou koalíciou," uviedol končiaci štátny tajomník a pravá ruka ministra práce Milana Krajniaka. 

"Na ministerstve práce som bol zodpovedný za oblasti práce, sociálneho poistenia a dôchodkového sporenia, legislatívu, fondy Európskej únie (okrem FEAD), medzinárodné a európske záležitosti, implementáciu plánu obnovy a odolnosti a informatiku," pokračoval Ažaltovič s tým, že za kľúčovú oblasť vo svojej pôsobnosti považuje riešenie ekonomickej krízy v dôsledku pandémie COVID19, a to je množstvo zmien v legislatíve, informačných systémoch a projektoch z fondov EÚ, zvládnutie ich navýšenia o takmer 50 %, projekt Prvá pomoc, či Plán obnovy a odolnosti.

"Najvýznamnejšími legislatívnymi zmenami v mojej gescii sú zrovnoprávnenie žien v ročníkoch 1957-1963 pri odchode do dôchodku so staršími ročníkmi, zavedenie systému skrátenej práce, tzv. Kurzarbeitergeld na Slovensku a zníženie byrokracie a zlepšenie podnikateľského prostredia v oblastiach bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, inšpekcie práce a nelegálnej práce," dodal Ažaltovič ďalej. 

Novým tajomníkom bude riaditeľ poisťovne 

O tom, že sa stáva novým štátnym tajomníkom informoval na sociálnej sieti. Informoval o tom, že na pozíciu nastúpi koncom marca. "Prijatím ponuky, ktorú som dostal od pána ministra M. Krajniaka, vykonávať od 31.marca 2022 post štátneho tajomníka ministerstva práce, sociálnych veci a rodiny, sa začína pre mňa nová etapa pracovného života. Ďakujem za jeho dôveru, veľmi si ju vážim," uviedol nový štátny tajomník, ktorý predtým pôsobil v Sociálnej poisťovni.  

Súvisiace články