Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pellegrini tvrdí, že premiér Heger (OĽaNO) klame. Žiak prekonal učiteľa, uviedol líder Hlasu
Zdielať na

Pellegrini tvrdí, že premiér Heger (OĽaNO) klame. Žiak prekonal učiteľa, uviedol líder Hlasu

BRATISLAVA / Expremiér za Smer-SD a líder Hlasu-SD Peter Pellegrini tvrdí, že bezočivé klamstvá Eduarda Hegera by sa nemali zamiesť pod koberec. Vláda je podľa neho neefektívna a Slovensko len zadlžuje.

Za prvé klamstvo Pellegrini označil to, že podľa Eduarda Hegera (OĽaNO) sme na pomoc boju s pandémiou dal štát 10 miliónov eur. Túto informáciu označil opozičný líder dokonca za hoax. Argumentoval tým, že väčšina vynaložených príspevkov prišla z Európskej únie. Pellegrini zároveň na otázku odpovedal, že s relevantnými číslami prišiel vždy len minister práce Milan Krajniak (Sme rodina). 

Rovnako odmietol tvrdenia premiéra o tom, že sú sociálnou vládou. "Toto je antisociálna vláda," rozhorčil sa Pellegrini a dodal, že vláda zrušila dôchodky, ktoré v bývalom období prijal parlament. "Nie je to sociálna vláda a koľko treba ešte dôkazov, lebo táto antisociálna vláda oklamala pred voľbami verejnosť," pokračoval ďalej a zdôraznil, že už počas pandémie sa ukázala neschopnosť vlády.

Petrovi Pellegrinimu sa nepozdáva ani prístup vlády k dôchodcom, ktorý sú podľa neho najohrozenejšou skupinou a tvrdí, že to je názor väčšiny ekonómov. Tí sa však pred časom vyjadrili tak, že ohrozené sú slobodné matky a mladé rodiny. 

Za Hegerove klamstvo označil aj výroky o tom, že vláda nekradne. Pripomenul priame zákazky z rezortu Romana Mikulca. "To je to, že oni nekradnú?" spýtal sa Pellegrini a spochybnil aj to, že by vláda bola efektívna, pričom pripomenul náklady na plošné testovanie, ale aj lotériu ministra financií Igora Matoviča. 

"Hrubý dlh Slovenska v deň, keď mal premiér tlačovku dosiahol 63 %," uviedol expremiér ďalej a poznamenal, že argumentovanie vojnou a pandémiou neobstoja. "Slovensko sa zadlžuje rýchlejšie a razantnejším tempom, než okolité krajiny. Aj tento rok skončí s dákymi 6 miliardami dlhu. Nevieme, kde je tých 20 miliárd, lebo nepoznáme žiadnu skupinu, ktorej by vláda reálne pomohla a boli by spokojní," dodal líder Hlasu ďalej. 

Spochybnil aj to, že by bol návrh ekonomickej pomoci zo strany vlády komplexný. "Nech nám povedia, kde 10 miliárd skončilo. Fungujú asi tak, že keď niečo 100 krát povedia, tak sa to stane pravdou," poznamenal ďalej a pripomenul najvyšší výber DPH. Za hanbu označil predseda Pellegrini aj skutočnosť, že platy učiteľov sa budú valorizovať len o 1,5 %. Zdravotníci sú na tom podľa Pellegriniho ešte horšie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie