Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Zmráka sa aj nad hnutím Sme rodina? Poslanca Borguľu NAKA obvinila z podplácania v rámci akcie Inferno
Zdielať na

Zmráka sa aj nad hnutím Sme rodina? Poslanca Borguľu NAKA obvinila z podplácania v rámci akcie Inferno

BRATISLAVA / Martin Borguľa (Sme rodina) mal v roku 2018 podplatiť vyšetrovateľov aj Bernarda Slobodníka. Jeho obvinenie potvrdil aj hovorca policajného prezídia.

Informáciu priniesol portál zregionu.sk. Národná kriminálna agentúra obvinila v rámci minulotýždňovej akcie Inferno päť fyzických a jednu právnickú osobu. Podľa Michala Slivku akcia súvisela s korupčnou trestnou činnosťou a obvinený skončil poslanec Sme rodina, ale zadržaný a obvinený bol aj príslušník tajnej Martin Ciriak a ďalší podnikateľ.

"Dňa 19.04.2022 vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie viacerým osobám, okrem iného aj poslancovi Národnej rady Slovenskej republiky. Bližšie informácie poskytneme, keď to situácia umožní a to až po doručení uznesenia oprávneným osobám," potvrdilo policajné prezídium. 

Podľa informácií spomínaného portálu vyšetrovatelia Národnej kriminálnej agentúry vinia Borguľu z toho, že zaplatil úplatok vo výške 50 tisíc eur. Malo to byť preto, aby na NAKA zamietli pod koberec jeho trestné stíhanie, ktoré súviselo s obdobím, keď bol mestským poslancom a mal ovplyvňovať zákazky Bratislavskej vodárenskej spoločnosti. 

Portál sa odvoláva na zdroj z prostredia vyšetrovania, ktorý má tvrdiť, že bývalý šéf finančnej jednotky NAKA Bernard Slobodník a bývalý vyšetrovateľ Marián Kučerka zobrali od poslanca Borguľu a podnikateľa Petra M. zo spoločnosti Slovanet a.s. úplatok vo výške 180-tisíc eur. Dnes už koaličný poslanec mal funkcionárom zaplatiť 50-tisíc a tie mal následne odovzdať sprostredkovane prostredníctvom podnikateľov Rajmunda Rovňánka a Petra Petrova.

Staromestský poslanec Borguľa sa mal údajne báť medializácie spomínanej veci s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou a následne ho mal vyšetrovateľ NAKA Marián Kučerka vydierať, aby úplatok zaplatil. Borguľa preto podľa zdroja portálu úplatok v stanovenej výške uhradil.

Správu budeme aktualizovať. Hnutie Sme rodina bude mať k téme tlačové vyhlásenie zajtra (27.4.2022) o 12:00 v NR SR. Už dnes, ale DenníkN  informáciu, že Boris Kollár zrejme zahlasuje za odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca. 

"Mne sa pred hodinou rozozvučal telefón a kontaktujú ma média, že vraj bolo na mňa podané obvinenie. Mne zatiaľ nič doručené nebolo, čiže ja sa neviem k ničom nateraz vyjadriť. Ak mi niečo doručené bude, tak sa k tomu postavím čelom a otvorene sa k tomu vyjadrím," povedal poslanec pre TV JOJ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie