Polojasno
17°
Bratislava
Dobromila
28.10.2024
OĽaNO a premiér Heger k odvolávaniu Mikulca: Minister vnútra si zaslúži hviezdičky za čistenie mafie
Zdielať na

OĽaNO a premiér Heger k odvolávaniu Mikulca: Minister vnútra si zaslúži hviezdičky za čistenie mafie

BRATISLAVA / Pochybnosti? Ani náhodou. Za minsitrom Mikulcom stojí celé hnutie OĽaNO aj s ministrom financií a premiérom. Minister vnútra si podľa Matoviča zaslúži generálske hviezdičky za čistenie mafie.

"Stretávame sa tu už x-tý krát pri odvolávaní ministra vnútra. Pre mňa je to záruka, že si dobre robí svoju prácu," začal Eduard Heger. Na obvinenia o zisťovaní zo spisov reagoval predseda vlády tak, že tieto tvrdenia nie sú ničím podložené. "Nominanti z ich systému teraz vypovedajú," poznamenal na margo Smeru-SD a pripomenul, ako Robert Kaliňák roky opakoval, že skutok sa nestal. 

Heger pokračoval, že títo ľudia dnes kričia, že minister vnútra Roman Mikulec nemá čo robiť na svojej stoličke. "Dnes, keď je odvolávaný Roman Mikulec, týmito ľuďmi, je dôkazom, že sa nám darí," uviedol k tomu, že táto koalícia sa snaží vrátiť právny štát a nastoliť spravodlivosť. 

"Rezolútne odmietam, že yb som zasahoval do vyšetrovania," zdôraznil minister vnútra Roman Mikulec a doplnil, že ako minister vnútra dostával denne stovky podnetov o tom, že sa vyšetrovania zametali pod koberec. Lučanského mal teda vyzývať, aby zariadil kontrolu a situácie sa vyriešili. "Viete, že sme sa napokon s Milanom Lučanským dohodli na jeho odchode," pokračoval ďalej. 

Podľa Igora Matoviča sa opozícia bojí postaviť sa mu, či už v diskusiách, alebo na odvolávaní. "Romanovi Mikulcovi závidím," uviedol a dodal, že už pred 10. rokmi o Smere-SD hovoril, ako o zločineckej skupine. 

"Stáva sa to, že niekto je poškodený a potom je obvinený," povedal Matovič na margo tvrdeniam Sme rodina o účelovom obvinení Martina Borguľu. Matovič pokračoval s tým, že ak koaličnému partnerovi musí vysvetľovať, že nebudú robiť politiku "našich ľudí". "Verím, že aj koaliční partneri pochopia, že sme sľúbili spoločne proti politike našich ľudí bojovať," dodal Igor Matovič. Mikulec na konto komunikácie, ktorou mal údajne vyzvedať detaily o vyšetrovaniach poprel, že by kedykoľvek žiadal spisy. 

V súvislosti s výrokom predsedu NR SR Borisa Kollára o tom, že mal odstúpiť z postu ministra vnútra Mikulec poznamenal, že ľudsky lídra Sme rodina chápe. 

Súvisiace články