Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Poslanci OĽaNO zažívajú ťažké chvíle: Reči o "ženských ciku***ch" aj odhalenie na videu
Zdielať na

Poslanci OĽaNO zažívajú ťažké chvíle: Reči o "ženských ciku***ch" aj odhalenie na videu

BRATISLAVA / Hlasovanie v národnej rade o vydaní Roberta Fica pobúrilo aj poslancov hnutia OĽaNO a plamennú reakciu o zradcoch si neodpustil ani koaličný poslanec Andrej Stančík. Jeho bývalý stranícky kolega ho však však počastoval komentárom, ktorý má od politickej kultúry poriadne ďaleko.

Mladý poslanec klubu OĽaNO uviedol, že protikorupčná agenda dostala zabrať. "Šiel som kandidovať kvôli myšlienke, že politika sa dá robiť aj inak a politik by mal byť bežným občanom. Kvôli myšlienke, že tu predsa len môže vládnuť spravodlivosť. Dnešným proti alebo zdržaním sa, tieto princípy totálne popreli a vysmiali sa hnutiu a voličom do tváre," napísal na sociálnej sieti už umiernenejší príspevok, v ktorom si sypal popol na hlavu, hoci poznamenal, že on Romanu Tabák na kandidátku nedal. Následne ju označil za hanbu parlamentu a ocenil, že ju OĽaNO vylúčilo z klubu. 

Predtým však zverejnil príspevok, ktorý nenechal chladného bývalého klubového kolegu. Poslancov, ktorí hlasovali proti, alebo sa zdržali vyzval, aby sa vzdali mandátov. Dostali sa k nim totiž podľa Stančíka podvodom na voličoch. 

Rozhorčenie poslanca sa však evidentne dotklo bývalého člena poslaneckého klubu OĽaNO Jána Krošláka. Ten sa v komentári pod Stančíkovým statusom vyjadril, že chlapec, ktorý si pozerá autá a ženské ci**ly len na obrázkoch v časopisoch, mu nebude hovoriť, čo má robiť.

​"Ten komentár je tak nízky, že sa naňho neoplatí ani reagovať a vyjadruje viac o tom, kto ho napísal, než o tom, komu je určený," poznamenal Stančík pre Noviny PLUS TV JOJ v reakcii na predmetný komentár, ktorý má od politickej kultúry ďaleko. Práve tú sa v slovenskej politike nedarí presadiť už dlhé roky.

Úprimná radosť poslanca Šudíka

Do centra záujmu sa však dostal aj ďalší mladý poslanec za OĽaNO, ktorý sa nedokázal ovládnuť a počas tlačovej konferencie Matovičovho hnutia dal príliš najavo emócie. Jeho gesto si všimla aj známa satirická stránka Zomri a "hanba" bola na svete. 

Poslanec Tomáš Šudík však zdôraznil, že reakciu nezamýšľal. "Nebol to zámer. Polroka som poukazoval na správanie pani Tabak. Snažil som sa ľudsky vysvetliť, že nemôže zo seba robiť šaša. Nepomáhalo. Konečne pochopili aj kolegovia,že to ďalej nejde. Preto, keď som sa to dopočul, prišla úprimná radosť," vyjadril sa poslanec pre Noviny PLUS TV JOJ. 

Vylúčené poslankyne

Koaličnú poslankyňu Katarínu Hatrákovú vylúčili z poslaneckého klubu hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Hatráková to potvrdila s tým, že sa už necíti ako koaličná poslankyňa, ktorá je viazaná koaličnými dohodami.

"Ľudsky ma to zaskočilo. Po celý čas mi totiž zdôrazňovali, že v klube OĽaNO platí pluralita názorov," uviedla Hatráková. Predpokladá, že rovnaký postoj zaujal poslanecký klub OĽaNO aj voči Romane Tabák. Obe dnes totiž hlasovali proti vydaniu súhlasu parlamentu na väzobné stíhanie predsedu strany Smer – sociálna demokracia (Smer-SD) Roberta Fica.

"Ja ešte o ničom neviem a svedomie je najviac," reagovala pre agentúru SITA Romana Tabak v reakcii na medializované informácie o svojom vylúčení z poslaneckého klubu OĽaNO.

Súvisiace články

Najčítanejšie