Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pellegrini (Hlas-SD) o ministrovi Lengvarskom: Je príťažou slovenského zdravotníctva
Zdielať na

Pellegrini (Hlas-SD) o ministrovi Lengvarskom: Je príťažou slovenského zdravotníctva

Archívna reportáž o roku Vladimíra Lengvarského vo funkcii

BRATISLAVA / Líder opozičného Hlasu-SD Peter Pellegrini vyzval ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského na odchod. Dôvodom sú podľa neho nielen zlyhania, ale najmä nedôvera zo strany ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO). Z tohto miesta vyzývame ministra zdravotníctva na odchod, začal expremiér Pellegrini.

"Keď on mu nedá peniaze, nič sa neurobí," uviedol expremiér Peter Pellegrini a pripomenul, že jeho vzťah s ministrom financií Petrom Kažimírom bol počas jeho vládnutia úplne iný. "My, keď sme sa dohodli, že dáme ľuďom, tak sme na to financie našli a nezaťažovali tým ľudí," povedal Pellegrini na margo vyjadrení Igora Matoviča, ktorý má ministrom odkazovať, aby si na vyššie platy a výdavky zohnali financie. 

Nie je hanbou odísť skôr, odkazuje expremiér

Dôvodom na odchod sú podľa expremiéra a bývalého ministra zdravotníctva (vystriedal Andreu Kalavskú nom. Smer-SD) sú aj Rázsochy. O tých tvrdí, že jeho vláda ich pripravila, ale aktuálne sa s nimi nič nedeje. "Toto nie je vojna," poznamenal smerom k ministrovi Lengvarskému s tým, že nemusí byť hrdinom a odísť nie je hanba. 

"Po tom všetkom, čo tento pán neurobil a po tom, akú veľkú nedôveru má vo vlastných radoch a ako ho neznáša minister financií a akú má nedôveru predsedu vlády, ministerstvo zdravotníctvo nedostane peniaze," pokračoval s tým, že mnohé veci minister zbabral a to vrátane zastavenia rekonštrukcií Rooseveltovej nemocnice, ale aj nemocnice v Ružinove. "Nie je hanbou odísť skôr. Nemusíte čakať, aby ste odišli, ako padol generál," doplnil Pellegrini, že dôvodom na odchod je aj nevyčerpaná miliarda pre prospech štátneho zdravotníctva a nepostaví sa nič nové. 

Súvisiace články

Najčítanejšie