Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Matovičove výroky na konto SaS majú dohru: Sulíkova strana apeluje na premiéra, aby nebol ticho
Zdielať na

Matovičove výroky na konto SaS majú dohru: Sulíkova strana apeluje na premiéra, aby nebol ticho

BRATISLAVA / Hlasovanie o vydaní expremiéra a lídra Smeru-SD Roberta Fica na väzobné stíhanie odštartovalo búrku v koalícii. Počas hlasovania sa zdržalo celé hnutie Sme rodina Borisa Kollára a nepodporili ho ani dve poslankyne OĽaNO Katarína Hatráková a Romana Tabák. Napriek tomu Igor Matovič verbálne zaútočil na koaličnú SaS, čo vyvolalo hádku priamo na tlačovej konferencii.

Výzva premiérovi

Podľa strany Richarda Sulíka je prístup expremiéra Igora Matoviča neprijateľný. "Napriek tomu, že sa Igor Matovič snaží hovoriť o SaS ako tej, ktorá rozbíja vládu, je to práve hlasovanie dvoch poslankýň OĽaNO a celého klubu Sme rodina, ktorí popreli jej zmysel a hodnoty. Budúcnosť koalície je momentálne v rukách premiéra Eduarda Hegera. Ten by nemal ostať ticho," uviedla SaS vo svojom vyhlásení pre médiá. 

Igor Matovič obvinil SaS z rozbíjania koalície

Líder OĽaNO sa nezaprel a za návrhmi SaS, aby koalícia vylúčila hnutie Sme rodina, vidí dohodu so stranou Hlas-SD. Na tlačovej konferencii hnutia sa vyjadril, že majú také informácie, ktoré hovoria priamo o tom, že SaS sa dohodla s Pellegriniho stranou Hlas-SD na spolupráci po voľbách a preto sa snaží rozbiť koalíciu. 

"Ako môžete fungovať bez toho, aby sme mali na palube Sme rodina," uviedol Matovič a dodal, že také niečo môže rozprávať len kolegyňa Cigániková, ktorá sa na tlačovú konferenciu prišla pozrieť. "To môže povedať iba ten, kto je už dohodnutý s Petrom Pellegrinim, že po predčasných voľbách s ním pôjde vládnuť," pokračoval ďalej. 

Do SaS sa obul aj predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš, ktorý sa vyjadril, že "aj voliči SaS" nech si vyhodnotia, čo robia a robili v minulosti"

To nenechala len tak predsedníčka zdravotníckeho výboru Jana Bittó Cigániková (SaS) a na ministra financií slovne zaútočila s tým, že by sa mal hanbiť.

​Na schôdzi Národnej rady SR v stredu (4.5.2022) poslanci parlamentu nevyhoveli žiadosti Generálnej prokuratúry SR a nevydali súhlas s väzobným stíhaním poslanca a predsedu strany Smer-SD Roberta Fica. Za súhlas s väzbou hlasovalo 74 zo 150 prítomných členov zákonodarného orgánu. Na väzobné stíhanie bol potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny prítomných poslancov. Hlasovanie o väzobnom stíhaní expremiéra neprešlo o dva hlasy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie