Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Prezidentka Čaputová odpovedala na vaše otázky: Dala by milosť Robertovi Ficovi?
Zdielať na

Prezidentka Čaputová odpovedala na vaše otázky: Dala by milosť Robertovi Ficovi?

BRATISLAVA / Po vysielaní relácie Na hrane JOJ čelia politici aj otázkam od divákov a to na streame na sociálnej sieti. Výnimkou nebola ani prezidentka Zuzana Čaputová. Zaujímal vás najmä názor hlavy štátu na hlasovanie v parlamente o vydaní Roberta Fica (Smer-SD) na väzobné stíhanie, ale aj jej pomoc Ukrajincom či garancia nezávislosti OČTK.

Prezidentka Zuzana Čaputová bola hosťkou štvrtkovej (5.5.2022) relácie Na hrane TV JOJ. Okrem aktuálnych tém, reagovala najvyššia ústavná činiteľka aj na otázky od divákov. Čaputová otvorene povedala, že o svojej ďalšej kandidatúre zatiaľ nie je presvedčená a potrebuje si celú situáciu ešte vyhodnotiť. To však nebolo všetko.

Otázky smerované prezidentke sa týkali nielen zahraničnej politiky, ale aj kontroverzného hlasovania v Národnej Rade SR, kedy parlament nevydal Roberta Fica na väzobné stíhanie len o dva hlasy poslankýň hnutia OĽaNO. Divákov však ďalej zaujímalo aj to, ako vníma hlava štátu domácu politiku, ale aj energetickú situáciu Slovenska. Prezidentka sa otvorene vyjadrila aj k tomu, ako na ňu pôsobí konflikt medzi generálnym prokurátorom Marošom Žilinkom a špeciálnym prokurátorom Danielom Lipšicom. 

Dala by prezidentka expremiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) prezidentskú milosť a prečo si je istá, že stíhania nie sú politickou pomstou? Dozviete sa vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie