Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Geissenovci vyvolali na Slovensku aj vlnu nevôle: Takto obhajuje ich pozvanie Sulíkov rezort
Zdielať na

Geissenovci vyvolali na Slovensku aj vlnu nevôle: Takto obhajuje ich pozvanie Sulíkov rezort

BRATISLAVA / Milionárska rodinka Geissenovcov, ktorú Slovensko pozná vďaka ich dokumentárnej reality show Geissenovci – Ťažký život milionárov, zavítala koncom minulého týždňa na Slovensko. Ich návšteva parlamentu však vyvolala ostrú kritiku. SaS a Richard Sulík sa bránia promom Slovenska.

"Na prvého mája sa kydá hnoj na námestí starobylej Nitry a na to wannabe leader politiky ogrcia všetko čo je v krajine normálne. Dnes v parlamente nejakí osejovci... Je tu ešte niekto normálny, alebo už je všetko hore nohami? Ešteže minster Korčok víta prvú dámu USA Jill Biden a nie Mr Beana," napísal na sociálnej sieti slovenský veľvyslanec Ratislav Káčer.

Cirkus a neúcta k parlamentu

Politológ Radoslav Štefančík pre Noviny PLUS uviedol, že Richard Sulík využíva svoj post na zvláštne ciele. "Richard Sulík mal, ako súkromná osoba všetko právo pozvať si túto rodinu k sebe domov ochutnať pizzu, alebo gnocchi, ale ťahať ich do parlamentu bolo moc. On sa do parlamentu nedostal ako súkromná osoba, ale z titulu svojej funkcie, teda preto, že je minister. Využil svoju funkciu na to, aby ich vtiahol do parlamentu. Svedčí to o tom, že k parlamentu nemá žiadnu úctu, ale robí si z neho cirkus," uzavrel Štefančík. 

Kolotočiari z NDR​

Politológ Jozef Lenč zašiel ešte ďalej. "SaS má konečne zmysluplnú agendu. Janka Bittó Cigániková tému, ktorej sa naozaj rozumie. A Richard Sulík publikum, ktoré ocení jeho kulinárske zručnosti. Misia EXPO 2020 a varenie bryndzových halušiek na opakovaných návštevách Dubaja, ktoré kompenzovali nečinnosť vlády, prinášajú svoje ovocie," napísal politológ Lenč na sociálnej sieti a milionársku rodinku označil svojsky.

"Kolotočiari z NDR prišli na Slovensko. Útok opozície, ktorá sa svojimi obštrukciami v NR SR a (ne)úspešným hlasovaním o vydaní Roberta Fica na väzobné stíhanie snažila zmariť úspešnú návštevu Geissenovcov, je zmarený," reagoval k téme. 

"Predstavte si, že by nemecký minister pozval Mojsejovcov na oficiálnu štátnu návštevu Nemecka ako skvelých investorov, ktorí zabezpečia rozvoj nemeckého priemyslu a blahobyt pre Nemecko. Máte? Tak presne to spravil Sulík. Nezabudnite znova voliť SaS ako 16 % voličov, ktorí ho považujú za najpríčetnejšieho ministra! Síce by mal teraz riešiť, ako sa odstrihnúť od ruských energii, ale to riešiť odmieta. Už pred vojnou chcel sankcie rušiť, takže ani dnes nevidí dôvod prestať podporovať Putina,"  reagoval progresívec a poslanec Európskeho parlamentu Martin Hojsík. 

Je to reklama pre Slovensko, bráni sa Sulík

Podľa strany SaS sa Slovensko môže pochváliť krásnymi kútmi a šikovnými ľuďmi, avšak bez dostatočnej propagácie sa o nich svet dozvie len ťažko.

"Minister hospodárstva Richard Sulík preto víta, že po tom, ako slovenský pavilón na EXPO Dubaj zaujal rekordný počet účastníkov a medzi nimi aj mnoho celosvetovo známych osôb a firiem, sa záujem o Slovensko neskončil.   Návštevu, ktorú Sulík dohodol s rodinou Geissovcov z Nemecka pred pol rokom, vyzdvihujú najmä podnikatelia v cestovnom ruchu, ku ktorým rodina zavítala alebo ešte len zavíta," uviedla  SaS a dodala, že namiesto pozitívnej prezentácie Slovenska v plánovanom jednom diely seriálu sa štáb rozhodol natočiť hneď tri – kde ukážu prírodu, gastronómiu, možnosti športového vyžitia či slovenskú pohostinnosť v tom najlepšom svetle celému svetu.

„Rozumiem kritike, že Slovensko má dnes iné problémy, avšak kvôli nim nemôžeme odsunúť všetky oblasti podnikania, tým by sme docielili presný opak toho, čo potrebujeme. Slovenský turizmus zažil tvrdú dvojročnú ranu v podobe koronakrízy a každé euro od zahraničných turistov podnikatelia uvítajú. Skúsenosti ukazujú, že návštevy Geissovcov v iných krajinách veľmi pomohli a dnes ich ľudia podnikajúci v turizme prosia, aby k nim prišli a zviditeľnili ich,“ uviedol minister hospodárstva Richard Sulík a dodal, že návšteva bola naplánovaná dávno pred vypuknutím napadnutím Ukrajiny Ruskom. S tým ho totiž dnes konfrontoval aj Robert Fico.

„Pýtam sa, čo takého urobil pre cestovný ruch za dvanásť rokov vlády, z toho štyri neobmedzenej, keď kritizuje ešte skôr, než návšteva prinesie výsledok. Okrem zlodejín absolútne nič, a tak to teraz aj vyzerá.“   V programe známej rodiny sa okrem návštevy Bratislavského hradu, niekoľkých zámkov či prírody nachádzajú aj najznámejšie turistické atrakcie Slovenska, vrátane špecialít ako jedinečná výstava motoriek, historická Banská Štiavnica či naše krásne Tatry.

Ako na záver uviedol Richard Sulík, na tejto návšteve je najlepšie, že je úplne zadarmo: „Toto je jeden zo spôsobov, ako dostať Slovensko ´do sveta´ prirodzene a bez nákladov. Výdavky spojené s návštevou hradia zariadenia, ktoré rodina navštívi, pretože je to pre nich tá najlepšia reklama.“

Súvisiace články

Najčítanejšie