Skoro jasno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Pre hosťovanie miliónarskej rodiny čelí Sulík veľkej kritike. V koalícii vládnu ďalšie konflikty
Zdielať na

Pre hosťovanie miliónarskej rodiny čelí Sulík veľkej kritike. V koalícii vládnu ďalšie konflikty

BRATISLAVA / Geissenovci, Mojsejovci, Ficovci, Sulíkovci či Matovičovci - všetky tieto mená sa dnes spomínali na slovenskej politickej scéne. Opozícia ostro kritizuje ministra hospodárstva pre jeho víkend strávený s milionárskou rodinou. Richard Sulík sa naopak obul do Igora Matoviča pre jeho zákulisné vyjednávanie so Slovnaftom.

V slovenskej politike to opäť raz vyzerá na poriadnu reality show, živenú neustálymi koaličnými spormi za podpory čoraz radikálnejšej parlamentnej opozície. Smer sa dnes na tlačovku vybral priamo pred Sulíkov rezort hospodárstva.

Najväčším kameňom úrazu pre opozíciu bol program minulých dní šéfa liberálov. Ten totiž osobne sprevádzal nemeckú milionársku rodinu na ich ceste po Bratislave a Pezinku. To však zjavne nespĺňalo predstavy smerákov o jeho víkendovom programe.

Sulík na tlačovke Smeru-SD

Opozičná tlačová konferencia však mala zrazu netradičného hosťa a to Richarda Sulíka osobne. "Fico Chcem vyzvať všetkých ..... .... vítam pána ministra hospodárstva na našej tlačovke," poznamenal líder opozičného Smeru-SD a dodal, že  "nás čaká vďaka tomu, že niekto má viacej starostí o Geissenovcov a prvú dámu USA, ako o Slovensko, obrovské zdražovanie".

"Necháme pánov pekne vyrozprávať, to sa patrí a sluší, len to bude dlho tak ja by som tu vystál dieru do zeme," zareagoval minister hospodárstva Richard Sulík. 

Ani tým sa však politická reality show neskončila. Stačilo len, že sa do hry dramaturgicky zapojil poslanec Blaha a z vedľajšieho okna jeho verný fanúšik. "Viete si predstaviť, že by Braňo Mojsej prišiel do Nemecka a minister hospodárstva Nemecka by ho sprevádzal do nemeckého parlamentu?" pýtal sa podpredseda Smeru-SD. "Vypadnite odtiaľto. Do basy patríte, nie sem. Špiny," ozvalo sa od fanúšika. 

Sulík sa bráni promom Slovenska

Minister Sulík víkend s Geissenovcami obhajuje obrovskou reklamou Slovenska. K nám ich pozval osobne, nakrútia tu tri diely ich reality show. Podľa jeho slov návšteva promi rodiny nás stála len minimum peňazí v porovnaní s hodnotou čo dostaneme.

Sulík Každý jeden diel bude vidieť v priemere 5 000 000 ľudí v celej európe a toto je extrémne výdatná pomoc pre náš cestovný ruch. Vláda však v týchto dňoch chystá pomoc v rámci takzvaného protiinflačného balíčka. Nuž a tu sa črtá ďalší - tentoraz koaličný spor. Sulík sa vyjadril, že SaS by chcela vidieť, z čoho budú zaplatené. "A to sme doteraz nevideli," posťažoval sa šéf hospodárstva. 

Ďalší spor v koalícii

No a už len čerešničkou na torte slovenského politického varieté je neustály spor dvojice Sulík - Matovič. Tentoraz po Matovičovej vyjednávacej sólo jazde v Slovnafte.

"Koľko teda bude stáť liter benzínu liter nafty? To vám nevie povedať nikto. Možno Igor Matovič. Ale keď vyjednáva, tak tu má priestor, nech on oznámi svetu, čo teda vyjednal, keď sa do toho pustil, bez toho aby sa so mnou koordinoval," reagoval Sulík. Igor Matovič na naše otázky osobne, ani prostredníctvom tlačového oddelenia nereagoval.

Súvisiace články

Najčítanejšie