Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ukrivdené OĽaNO? Matovičovi dávajú za pravdu aj jeho poslanci. Reguláciu médií by však nepodporili
Zdielať na

Ukrivdené OĽaNO? Matovičovi dávajú za pravdu aj jeho poslanci. Reguláciu médií by však nepodporili

BRATISLAVA / V pondelok (23.5.2022) sa objavila správa, že Igor Matovič sa mal na koaličnej rade zaoberať tým, že v politických televíznych diskusiách dostáva príliš veľa priestoru Peter Pellegrini (Hlas-SD). Noviny PLUS TV JOJ zaujímalo, ako vníma túto tému Matovičovo hnutie OĽaNO.

Nápad s reguláciou televíznych politických diskusií priblížil Igor Matovič pred zástupcami médií na pondelňajšej tlačovej konferencii kde uviedol, že účasť zástupcov politických strán v televíznych diskusných reláciách by mala mať jasné pravidlá. Tie by určovali televíziám ako postupovať, keďže podnikajú so štátnym majetkom, lebo licencia je, podľa Igora Matoviča, štátny majetok.

Minister financií Igor Matovič (OĽaNO), ktorý svoj nápad neprebral ani s ministerkou kultúry, pod ktorej rezort média patria, poznamenal,  že „za posledné dva roky sa niekto rozhodol, že vyrobí z Pellegriniho budúceho premiéra“. Podľa expremiéra je to znakom toho, že si Petra Pellegriniho, ako premiéra, vyrábajú oligarchovia. 

"Blížia sa voľby, bol by som nerád, keby tu oligarchovia z pozadia cez televízie vytvárali zostavenie budúcej vlády. Zatiaľ sa to tak rysuje," posťažoval sa Matovič, ktorý následne odhalil aj to, že ne verí ani Rade pre vysielanie a retransmisiu. 

Ukrivdenú rétoriku zvolili aj poslanci hnutia OĽaNO. Hoci regulácia médií nie je podľa nich dobrý nápad, zostavenie diskusií sa im zdá nefér. V pondelok (23.5.2022) dal prvú ochutnávku predseda výboru pre kultúru a médiá a bývalý redaktor RTVS Kristián Čekovský. Bol to práve Čekovský, ktorý v spravodajstve kritizoval zasahovanie do obsahu správ zo strany vedenia RTVS. 

"Je na pováženie to, či stačí vyváženosť, keď sa bavíme o zastúpení politických strán, alebo vyváženosť názorová. Ak je napríklad v relácii jedna z koaličných strán k téme, kde sa zhoduje s názorom opozície, tak to podľa mňa nie je vyvážená relácia," uviedol Čekovský s tým, že toto je na zváženie a to, čo dnes vyplýva zo zákona je dnes už zadefinované a je na debatu, či to postačuje, alebo nepostačuje. 

Podobne však situáciu vnímajú aj ďalší zástupcovia Matovičovho hnutia. Zatiaľ, čo predseda brannobezpečnostného výboru Juraj Krúpa situáciu prirovnal k Európskemu parlamentu a priestoru na základe volebných výsledkov, Peter Kremský vníma politické diskusie, ako nevyvážené. Dôvod? Dozviete sa vo videu.

Najčítanejšie