Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Matovič je škodnou systému a tútorom rôznych podôb lúzovlády, ostro kritizuje Lenč
Zdielať na

Matovič je škodnou systému a tútorom rôznych podôb lúzovlády, ostro kritizuje Lenč

BRATISLAVA / Podľa politológa Jozefa Lenča koná Igor Matovič tak, ako mu to vyhovuje. Pokiaľ môže presadiť svoje, nezaváha a spojí sa aj s fašistami. Argument lebo Fico podľa odborníka nemôže obstáť, pretože Igor Matovič je úplne rovnaký, ako ním nenávidení predchodcovia.

Politológ sa oprel o vyjadrenie Igora Matoviča, ktoré odznelo na rádiu Expres: "Pokojne zo mňa spravte aj fašistu ... ale pre mňa sa výsledok ráta, tie rodiny tú pomoc potrebujú. A mňa všetky tieto sračky okolo nezaujímajú." Takto emotívne reagoval Igor Matovič na otázky o jeho stretnutí s Beluským a podpore jeho návrhu zo strany Kotlebových fašistov.

"Urazil sa, že tých, ktorých on považuje za pro-rodinných pomocníkov v napĺňaní jeho mesianistických predstáv o sebe samom, označujú za fašistov, pripomínajúc mu jeho minulé výroky, ktorými častoval Kotlebu a jeho družinu. Mečiar z Borové, ktorý opakovane dokazuje, že dno neexistuje, potvrdil, že je najväčšou škodnou slovenského politického systému od roku 2010," vyjadril sa Lenč a doplnil, že nik za toto obdobie neurobil pre parlamentné zastúpenie rôznych podôb fašizmu viac, než Igor Matovič.

Argumentom lebo Fico, sa podľa politológa nedá prikryť všetko

"Nik za ostatné desaťročie nepomáhal rozkladať zvyšky dôvery v systém, ako Igor Matovič. A nik za ostatné dva roky neurobil viac pre návrat Fica ako Igor Matovič. To, že bude škodnou systému, krstným otcom anti-politiky a tútorom rôznych podôb lúzovlády bolo zrejmé každému, kto si čítal jeho insitné stĺpčeky v inzertných novinách pred rokom 2010, kto sledoval ako umne používa lož ako politickú metódu pre vlastné PR, kto si jeho pôsobenie v politike neracionalizoval tým "lebo Fico"," pokračoval odborník, ktorý dodal, že Igor Matovič je rovnaký ako Fico.

"A dnes, keď sa mu to hodí, lebo jeho zaujíma iba výsledok, relativizuje už aj fašizmus. Delí ho na ten dobrý prorodinný fašizmus a zlý protirodinný fašizmus. Pridávajú sa k nemu bývalí nohsledi ako Kuffa a spol. a súčasní ako Kuriak a spol., ktorí nevynechajú možnosť rektálnym alpinizmom dokázať, kam patria," poznamenal Lenč o odvoláva sa na Kuriakov komentár pod statusom Igora Matoviča o tom, že treba začať správne pomenovávať skutočný fašizmus a hľadať, v ktorých kaviarňach sa fašisti skrývajú.

Matovič koná tak, ako mu to vyhovuje

"O fašistoch sa Matovič vyjadruje v úvodzovkách, o rešpektovanom novinárovi píše, že je obmedzený, že si má trhnúť. Prichádza s návrhom diktovať médiám, koho majú pozývať do diskusií a že najviac tam má byť on, lebo získal predsa najviac percent vo voľbách. Keď už nie pre nič iné, toto by mal byť Rubicon. Dôvod, aby od dnes médiá do žiadnej z diskusií nevolali Matoviča a jeho zamestnancov vrátane hovorcu vlády Eduarda Hegera," pokračoval politológ vo svojej ostrej kritike. 

"Apropo, čo na toto všetko hovorí Eduard Heger? Ako vždy nič. Zverejnil status, ako odlieta do Davosu. Spokojný, že tu nikomu nebude chýbať. Predsa len, on o ničom nerozhoduje," uviedol Lenč a pripomenul Hegerov výrok o tom, že kultúra úcty voči novinárom a médiám je tiež znakom slobody tlače. Heger sa vyjadril, že tento prístup by mal byť povinnou výbavou každého politika. 

"Igor Matovič mu ukázal prostredník a poslal ho letecky .... do Davosu. Zvyšok krajiny ťahá do ešte väčšej beznádeje, než v akej sme boli doposiaľ," uzavrel politolģ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie