Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Heger ozhodnutie prezidentky rešpektuje, Matovič jej poslal ostrý odkaz
Zdielať na

Heger ozhodnutie prezidentky rešpektuje, Matovič jej poslal ostrý odkaz

BRATISLAVA / Predseda vlády za OĽaNO Eduard Heger sa rozhodol na rozhodnutie hlavy štátu reagovať vyhlásením. Okrem balíčka, ktorý prezidentka zavetovala sa venoval aj ďalším dvom témam.

Premiér zdôraznil, že rozhodnutie prezidentky rešpektuje, ale počká si na jej výhrady v písomnej podobe. "Samozrejme toto vyjadrenie prezidentky rešpektujem. Potrebujem sa oboznámiť s detailami jej rozhodnutia a následne vás budem informovať," uviedol predseda vlády Eduard Heger na vyhlásení pred koaličnou radou.

Matovič obviňuje prezidentku tak, ako čakali odborníci

"Ja sa jej rozhodnutiu nečudujem a očakával som ho. Je známe, že prezidentka Čaputová je progresívna liberálka a ja som na opačnom brehu," reagoval minister financií Igor Matovič na veto prezidentky. Dodal, že jej rozhodnutie ho mrzí. "Pani prezidentka v podstate súdila strany strany - tri milióny detí a záujem protirodinnej koalície," vysvetlil dôvetkom, že omnoho viac priestoru dala odporcom protiinflačného balíčku jeho jeho prívržencom. "Veľmi ma to mrzí, no čakal som to. So všetkou úctou k nej, tie rodiny to nakoniec aj tak vyhrajú," zakončil Matovič.

Súvisiace články

Najčítanejšie