Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zabrala Pellegriniho prosba o peniaze od voličov? Hlas tvrdí, že majú pozitívne reakcie
Zdielať na

Zabrala Pellegriniho prosba o peniaze od voličov? Hlas tvrdí, že majú pozitívne reakcie

BRATISLAVA / Peter Pellegrini sa v diskusnej relácii na TA3 vyjadril, že strana má finančné problémy. Následne požiadal o pomoc občanov SR. Za to si vyslúžil veľkú dávku ostrej kritiky. Napriek tomu jeho strana tvrdí, že reakcie sú pozitívne.

Hlas-SD tvrdí, že ohlasy sú pozitívne

Zvýšil sa počet finančných príspevkov po výzve Petra Pellegriniho? Na tlačovej konferencii odpovedal na otázku podpredseda Hlasu-SD Richard Raši. "Neviem vám odpovedať na otázku, lebo podľa mojej farby vidíte, že som bol na dovolenke. Určite vám, ale dáme túto informáciu," reagoval RIchard Raši a zopakoval, že nevie, lebo nemá tie informácie. 

"Tá výzva bola preto, že naozaj sme financovaní len z toho, čo si sami ako poslanci dáme a z príspevkov," doplnil Raši s tým, že strana určite informácie dodá. Tlačové oddelenie však reagovalo bez konkrétnych informácií. "Zaznamenali sme pozitívne ohlasy od viacerých ľudí a finančné vyčíslenie budeme mať s odstupom času. Zverejníme to, ale bude to vidno aj na transparentných županských a primátorských účtoch," reagoval za stranu Hlas-SD Martin Dorčák. 

Zo Smeru-SD odišli "s holým zadkom"

"Odišli sme s úplne holým zadkom a na zelenej lúke staviame novú stranu," povedal líder strany Hlas-SD a bývalý predseda vlády Peter Pellegrini. Líder najsilnejšej opozičnej strany zdôraznil, že v roku 2020, keď sa "Pelleho jedenástka" odštiepila od Smeru, odišli bez jediného eura a aj autá si strana musí požičiavať. Práve táto téma naposledy spustila menšiu búrku, keď sa vyjadril, že luxusné auto predsedu strany Hlas - Sociálna demokracia, mu mala zapožičať jeho sestra.

Napriek tomu, že strana má centrálu v Starom meste v Bratislave, ktorá ročne stojí 102-tisíc eur a Peter Pellegrini užíval aj zapožičané auto so šoférom, strana tvrdí, že finančne sa jej nedarí. V účtovnej závierke za minulý rok bola strana v strate 20-tisíc eur. Touaregu, ale aj Volvu V90, ktoré užíva predsedu Hlasu sa venoval Denník N

Hlas chorých a slabších?

"Chceme byť hlasom sociálnej demokracie – pracujúcich, slabších, chorých, všetkých, ktorí potrebujú pomoc. Chceme byť hlasom mladých rodín aj seniorov. Chceme byť hlasom všetkých slovenských regiónov. Chceme byť hlasom hrdého Slovenska v zahraničí. Chceme byť hlasom pre úspešnú budúcnosť našej vlasti," uvádza strana na svojom webovom sídle. 

Napriek tomu, že občania čelia rekordnej inflácii, zdražovaniu pohonných hmôt, energií a potravín požiadal Peter Pellegrini občanov, aby strane pomohli a poslali "hoci aj tisíc eur". Práve za tieto slová si vyslúžil poriadnu dávku kritiky a to predovšetkým od poslancov koalície. 

"Nie je to pravda, ale mohla by byť. P.S Nemám photoshop, tak ak prispejete, hoci len tisíckou eur, zadovážim si," napísal na sociálnej sieti poslanec za OĽaNO Andrej Stančík. 

Na účet expremiéra sa pobavili aj internetoví vtipkári, ktorí "naškrabkali" zopár memečiek. Téme sa venoval aj komentátor TV JOJ Arpád Soltész, ktorý Pellegriniho prosbu zhodnotil tak, že šéf Hlasu si nevie ani len predstaviť, že tisíc eur je pre väčšinu slovenských rodín sumou, z ktorej žijú celý mesiac.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Súvisiace články

Najčítanejšie