Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Sulík predpokladá, že ministri SaS odídu z vlády. Nedal premiérovi priestor manévrovať, vyjadrila sa exsaskárka
Zdielať na

Sulík predpokladá, že ministri SaS odídu z vlády. Nedal premiérovi priestor manévrovať, vyjadrila sa exsaskárka

BRATISLAVA / Podľa ministra hospodárstva a šéfa SaS Richarda Sulíka je najreálnejším scenárom, že minister financií Igor Matovič zostane prilepený k stoličke a ministri SaS na konci mesiaca odídu z vlády. Líder ekonomických liberálov sa zároveň ostro ohradil voči obvineniam, že rokoval s pravicovými extrémistami.

"Musím konštatovať a veľmi na to prekvapuje, akým bohapustým klamstvám je SaS vystavovaná," začal Sulík. Dodal, že sa nedávno dočítal o údajnom rokovaní s poslancom Sujom. "Nemám uložené ani jeho číslo a nikdy sa také stretnutie neudialo," povedal.

Podľa Sulíka nie sú pravdivé ani nedávne slová minsitra obrany Jaroslava Naďa, podľa ktorého sa Sulík stretol s premiérom aj šéfom agentúry AKO, počas ktorého mal presviedčať Hegera o výhodnosti predčasných volieb.

Sulík tvrdí, že ide o krivé obvinenia

"Pán poslanec Taraba sa nechal počuť, že obvolávam opozičných poslancov ohľadom odvolávania Matoviča. Dokonca som mal rokovať aj s Mazurekom, čo nie je pravda... nikdy v živote som mu nevolal a aj napriek tomu pán Taraba vypustí také niečo," dodal Sulík.

Minister reagoval aj na utorkové slová šéfa klubu OĽaNO Michala Šipoša, ktorý varoval SaS pred spoluprácou s fašistami. "Samé klamstvá o SaS. Problém pritom nie je to, čo robí SaS, ale to čo robí Matovič," povedal Sulík s tým, že pripomenul ultimátum SaS, podľa ktorého sa má vymeniť minister financií.

Ministri SaS nie sú prilepení k stoličkám

Zdôraznil, že ministri za SaS nie sú prilepení k svojim stoličkám a nemajú problém podať demisie. "Teraz sa tu plašiť a rýchlo naháňať aktérov k rozhodnutiam by bolo horšie než počkať," odpovedal na otázku, či sa mu ešte oplatí čakať na koniec augusta na splnenie ultimáta. Podľa Sulíka je kľúčové dodržať stanovený termín a aktuálne čaká na termín, ktorý by stanovil premiér Eduard Heger. 

Sulík zároveň oznámil, že ak stretnutie nebude tento týždeň, bude sa môcť uskutočniť až po jeho dovolenke. Zúčastnené strany tak budú mať na možné nájdené riešenia už len dva týždne. 

SaS podľa Ďuriš Nicholsonovej urobila chybu

V relácii Analýzy Na hrane Lucia Ďuriš Nicholsonová uviedla, že Richard Sulík a SaS urobila chybu. Podľa bývalej dvojky Richarda Sulíka strana zahnala premiéra Hegera do slepej uličky bez priestoru manévrovania. SaS mala podľa europoslankyne premiérovi Hegerovi ponúknuť aj miesto ministra hospodárstva. 

"Ja si myslím, že týmto čo urobila SaS, a to aj s návrhom toho ústavného zákona, urobili veľkú chybu," reagovala Ďuriš Nicholsonová na otázku, či by mal premiér Heger zosadiť Igora Matoviča. "To máte ako so spackaným manželstvom, vždy sú na to dvaja," poznamenala politička s tým, že aj SaS by si mala priznať svoj podiel viny. "Ja som posledná, ktorá by sa Matoviča zastávala," pokračovala s tým, že bez manévrovacieho priestoru nie je riešenie. "Demaskovali sa a dnes je každému jasné, že chcú predčasné voľby," uzavrela.  

​"Saska ako taká nemá už ten potenciál, ani Rišo to nemá ako ťahať a nemá korunného princa. Zaujímavý by bol Martin Klus, ale toho považuje Richard Sulík za slniečkara," vysvetľovala s tým, že zo strany odborníkov sa stala personálne "vykuchaná" strana.

Súvisiace články

Najčítanejšie