Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Matovič opäť zaútočil na Sulíka aj médiá: Namiesto hľadania kompromisu rozdúchava konflikt, reaguje politológ
Zdielať na

Matovič opäť zaútočil na Sulíka aj médiá: Namiesto hľadania kompromisu rozdúchava konflikt, reaguje politológ

BRATISLAVA / Minister financií a líder OĽaNO Igor Matovič sa opäť pustil do SaS. V statuse útočí na stranu Richarda Sulíka aj na médiá. Politológ Jozef Lenč však zhodnotil, že v kontexte jeho predchádzajúcich výrokov a statusov ide o "normál" ministra financií.

"Kolegovi niet pomoci. Od prvej chvíle sa začal správať ako opozícia vo vlastnej vláde, bez ohľadu na to, že demoralizoval v očiach verejnosti svojich kolegov v najťažších chvílach, aké Slovensko zažívalo," napísal Matovič, čím narážal na ministra hospodárstva a lídra SaS Richarda Sulíka. Líder OĽaNO tiež informoval, že v čase vrcholiacej koaličnej krízy odchádza na dovolenku do Španielska.

Líder OĽaNO dodal, že plán rozbiť vládu šéfovi liberálov pred rokom prekazil svojou demisiou. "Z plánu však neuhol. Strategicky následne rozbil Za ľudí, získal tak blokačnú väčšinu … a prišiel s vydieraním, o ktorom veľmi dobre vie, že je nesplniteľné," dodal. Pokračoval, že líder SaS bol ovpred varovaný, že tentokrát jeho podmienkam neustúpia, no aj tak si ich stanovil.

"Obdivujem každého a najmä Eda, že to s ním ešte nevzdali. V dobrom veria, že jemu možno naozaj ide o dobro. Nejde a nikdy nešlo. Len svoje a “dobro” svojich tajomných priateľov," pokračoval minister financií s tým, že od volieb sa podľa neho rozohrala "hra na blbých".

"Prvým dňom po voľbách, začal hon na Matoviča a OĽANO. Lebo sme chybou v systéme, okrádať ľudí naozaj nedopustíme … a nebojíme sa dať vyšetrovateľom slobodu. To je v slovenskej politike smrteľný hriech," napísal Matovič. V statuse na sociálnej sieti sa pustil aj do médií.

"Neobetuje sa ten, kto z vlády pred rútiacou sa energetickou katastrofou zdupká, ale ten, kto zostane," zakončil.

"Normálne je niečo, čo sa opakuje. Takže z tohto hľadiska to čo Igor Matovič vypúšťa na sociálne sietie do priestoru je normálny, tradičný Igor Matovič, aký bol aj v roku 2010, keď začal písať stĺpčeky. Taký je aj v roku 2022, pár dní pred vypršaním ultimáta SaS. Namiesto toho, aby hľadal kompromis, tak ďalej rozdúchava konflikt, hovorí o sebaobetovaní sa a o tom, ako on kvôli boju s mafiou zanedbával dcéry," zareagoval na Matovičov status politológ Jozef Lenč. 

Odborník dodal, že takéto vyjadrovanie nie je rozumné ani správne. "Povedzme, že to nie je ani vhodné v tomto čase takýmto spôsobom ešte vytvárať ďalšie konfliktné situácie," dodal. Zdôraznil, že veľká časť Matovičovho textu útočí aj na médiá či iné politické strany. "V podstate je to útokom na všetkých, ktorých dnes IM považuje za nepriateľov seba," pokračoval Lenč. Dodal, že niektorým ľuďom sa podobné texty môžu zdať vhodné. Ako príklad uviedol poslanca Karola Kučeru, ktorý pod Matovičov status napísal: "Igor príjemnú a zaslúženú dovolenku prajeme. Vrátiš sa v plnej sile a všetko zvládneme."

"Ja osobne si myslím, že to vhodné nie je a že to je rovnako detinské a hlúpe, ako drvivá väčšina statusov Igora Matoviča," zakončil Lenč.

Súvisiace články

Najčítanejšie