Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Minister Sulík o novej investícii na východe Slovenska: Aj Volvo aj Bosch sú známe tým, že solídne platia
Zdielať na

Minister Sulík o novej investícii na východe Slovenska: Aj Volvo aj Bosch sú známe tým, že solídne platia

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) počas prvého rokovania vlády po letnej prestávke predstavil novú investíciu na východnom Slovensku, kam zamieri firma Bosch. Podľa vlády ide o významnú investíciu. O energetike bude minister hospodárstva informovať až na budúci týždeň. Minister však potvrdil, že energetiku bude riešiť prostredníctvom hospodárskeho záujmu štátu.

Firma Bosch zamieri do mesta Záborské v okolí Prešova a ako Richard Sulík uviedol, nedostatku kvalifikovanej pracovnej sily sa neobáva. 

"Realizáciou investičného projektu sa zabezpečí príprava strategického územia určeného na umiestnenie nových investícií v oblasti priemyselnej výroby, služieb, výskumu a vývoja, čím v budúcnosti dôjde k priamemu aj nepriamemu vytvoreniu nových pracovných miest v okrese Prešov," uvádza sa v predkladacej správe. 

Minister hospodárstva zdôraznil, že práve tieto investície pomôžu vyrovnať rozdiely medzi regiónmi, čo je prioritou. Bosch pri Prešove zamestná 4-tisíc ľudí a v polke septembra by spoločnosť mala požiadať o štátnu pomoc. "Ako sa má východ pozbierať, keď všetci zdatní a pracovití ľudia odídu," vyjadril sa minister s akcentom na to, že práca by mala chodiť za ľuďmi a nie ľudia za prácou. 

Minister ďalej zdôraznil aj to, že všetky investície a priemyselné parky tlačil počas svojho pôsobenia na východ Slovenska s cieľom obohatiť región. Po Rimavskej Sobote, Valalikoch a Záborskom minister za SaS avizuje aj ďalšiu investíciu. Detaily však zatiaľ neprezradil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie