Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Líder Progresívcov Šimečka: Túto mizériu treba ukončiť. S Matovičom sa vládnuť nedá
Zdielať na

Líder Progresívcov Šimečka: Túto mizériu treba ukončiť. S Matovičom sa vládnuť nedá

BRATISLAVA / Predseda Progresívneho Slovenska Michal Šimečka zhodnotil aktuálny koaličný stav. V diskusii kde vystúpil ako hosť spolu s ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽaNO) a predsedníčkou zdravotníckeho výboru Janou Bittó Cigánikovou si uvedomil, že aktuálna koalícia sa zaoberá iba sama sebou.

"Jeden kritický postreh ku včerajšej diskusii," začal líder PS-ka a podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka. Hoci sa so spoludiskutujúcimi dokáže zhodnúť, tvrdí, že mizériu treba ukončiť. 

"Ministra obrany Jara Naďa aj poslankyňu Bittó Cigánikovú si vážim - zhodneme sa v ochrane zahraničnopolitického ukotvenia Slovenska, v boji za ženské práva, aj v iných témach," napísal Šimečka a dodal, že ľudsky a politicky dokáže s oboma spolupracovať.

Žiadne riešenia pre krajinu

"Veľmi ma však trápi, aký signál včerajší večer vysielal občanom našej krajiny. O riešeniach pre Slovensko nepadlo takmer ani slovo. Väčšinu času zabrali hádky a skákanie si do rečí dvoch blízkych koaličných partnerov. Vyťahovanie hriechov z minulosti, informácie zo súkromných rozhovorov, útoky na Sulíka a Matoviča," pokračoval mladý, nespokojný politik.

Šimečka upozornil, že to všetko sa deje v čase, keď na našej východnej hranici zúri vojna, potraviny a tovary každým mesiacom zdražujú, a ľudia nevedia, či budú mať v zime čím kúriť a ak aj áno, či si to vôbec budú môcť dovoliť. "K tomu sa pridávajú správy o veľkých fabrikách, ktoré musia zatvárať a prepúšťať, pretože ceny plynu a elektriny sú likvidačné už aj pre ne. Túto mizériu musí koalícia čím skôr ukončiť," vyjadril sa progresívec. 

"Všetci vieme, že problémom je Igor Matovič. Nedá sa s ním vládnuť, rokovať, nič. Ich vzťah s Richardom Sulíkom je toxický, traumatizuje spoločnosť. Čím dlhšie budú tieto spory pokračovať, tým väčšie riziko, že to tu prevalcuje Fico s Uhríkom. A to by bolo pre Slovensko katastrofou," uzavrel Michal Šimečka.

Súvisiace články

Najčítanejšie