Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Minister obrany Jaro Naď: Sulík nechcel len Black Hawk, ale aj štátnu ochranku pre Geissenovcov
Zdielať na

Minister obrany Jaro Naď: Sulík nechcel len Black Hawk, ale aj štátnu ochranku pre Geissenovcov

BRATISLAVA / Minister obrany Jaroslav Naď trvá na tom, že Richard Sulík nielen, že chcel pre manželov Geissenovcov vrtuľník Black Hawk, ale žiadal od ministra vnútra ďalší vrtuľník a štátnu ochranku pre celebritný pár, ktorý sprevádzal po Slovensku. Naď zároveň trvá na tom, že si požiadavkami podmieňoval schválenie S-300 pre Ukrajinu. Sulík tieto obvinenia odmieta, premiér Heger tvrdí, že ho to mrzí.

"Je mi ľúto, že o takýchto veciach vôbec hovoríme," povedal minister obrany za OĽaNO Jaroslav Naď a dodal, že hoci je mu to trápne, za svojim výrokom si stojí. Zdôraznil, že túto požiadavku neriešil v čase návštevy, pretože sa cítil trápne za lídra SaS. Avizoval, že ako dôkaz má aj tlačivo so žiadosťou od ministra hospodárstva.

Richard Sulík ho na brífingu označil za pomstychtivého človeka a zásadne odmietol, že by takúto požiadavku podmieňoval svojou podporou pre darovanie protiraketového systému S-300 Ukrajine. "Ukázalo sa, aký je to pomstychtivý človek," poznamenal na margo minsitra obrany. Zároveň však dodal, že minister obrany podporil investíciu na východe a za to je rád. 

Súvisiace články

Najčítanejšie