Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Majerský (KDH) kritizuje vládu, voči Kresťanskej únii sa však vymedziť odmieta
Zdielať na

Majerský (KDH) kritizuje vládu, voči Kresťanskej únii sa však vymedziť odmieta

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Súčasný predseda Kresťanskodemokratického hnutia Milan Majerský ostro kritizuje vládu. Na tlačovej konferencii vo štvrtok (1.9.) uviedol, že vláda zanedbala nielen energetickú krízu, ale zdôraznil aj to, že v rurálnych oblastiach, kde je výrazný problém s kúrením, hrozí aj ekologická katastrofa.

Podľa KDH najvyšší zákon štátu presahuje volebné obdobia a politické generácie. "Ústava nám pripomína, že práva nás všetkých sú rovnaké, že nikto nemôže stáť nad zákonom a že politici sú tu pre ľudí, nie ľudia pre politikov. Zvlášť uprostred domáceho politického napätia, a to v čase inflačnej, geopolitickej či vážnej energetickej krízy, Slovensko potrebuje vedenie, ktoré dobrým a zodpovedným vládnutím pomôže ľuďom preklenúť ťažké skúšky," uviedol Majerský z KDH.

Vláda sa podľa konzervatívcov musí prestať zaoberať sama sebou a nik nie je zvedavý na reality šou absurdných hádok medzi Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom. "Ak vláda nebude schopná nastaviť riadny model fungovania pre pomoc ľuďom, musíme s plnou vážnosťou skonštatovať, že voči jej schopnosti riadiť túto krajinu sme stratili dôveru a ako riešenie patovej situácie vidíme predčasné voľby," akcentoval Majerský na brífingu. 

Napriek kritike sa však líder KDH Milan Majerský odmieta vymedziť, alebo definovať svojich politických partnerov. Sám zdôraznil, že s Kresťanskou úniou, ktorú vedie Anna Záborská (OĽaNO), sa v niečom zhodnú a v niečom nie. Viac vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie