Polojasno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Krajniak o stretnutí so zástupcami OĽaNO: O našich požiadavkách sme rokovali vecne
Zdielať na

Krajniak o stretnutí so zástupcami OĽaNO: O našich požiadavkách sme rokovali vecne

BRATISLAVA / Hnutie Sme rodina s v utorok (6.9.) stretlo s premiérom Eudardom Hegerom aj ministrom financií Igorom Matovičom (obaja OĽaNO), aby rokovali o ich požiadavkách ohľadom ďalšieho fungovania v menšinovej vláde.

"Požiadavky sme riešili úplne vecne. Myslím si, že je zhoda na tom, že to čo priortne treba riešiť, je energetická kríza," popísal spoločné rokovanie minister práce, sociálnych vecí a rodiny Milan Krajniak (Sme rodina).

​Dodal, že s tým súvisí napríklad aj exekučná amnestia. V tomto prípade je podľa ministra Sme rodina aj návrh exministerky spravodlivosti Lucie Žitňanskej. "Alebo sa pôjde cestou takzvaných generálnych pardonov v štátnych inštitúciach," pokračoval Krajniak. Vysvetlil, že v tomto prípade napríklad  sociálna poisťovňa, polícia a ďalšie štátne inštitúcie budú vymáhať istinu, no penále odpustia. "V pracovnej diskusii nevidím žiaden problém," dodal Krajniak.

Šéf Národnej rady Boris Kollár (Sme rodina) sa spoločne s ďalšími straníkmi v utorok (6.9.) stretol so zástupcami OĽaNO. Na rokovaní ich detailne informovali o tom, ako si predstavujú podmienky ďalšej spolupráce trojkoalície. Kollár na tlačovej konferencii niekoľko hodín pred rokovaním vysvetlil, že ide o viaceré okruhy, na ktorých plnení Sme rodina trvá - napríklad exekučná amnestia, podpora cestovného ruchu, schválenie opatrení v rámci elektrickej energie a plynu. "Toto bude zásadná alfa a omega, aby sme mohli podporovať túto vládu," vysvetlil Kollár. 

Súvisiace články

Najčítanejšie