Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Premiér Heger: Pre primátorov máme viacero opatrení v súvislosti s bojom s cenami energií
Zdielať na

Premiér Heger: Pre primátorov máme viacero opatrení v súvislosti s bojom s cenami energií

BRATISLAVA / Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) po rokovaní vlády predstavil, s akými očakávaniami sa Slovensko zúčastní európskeho samitu, ktorý sa bude koncom týždňa venovať energetike.

"Na sneme ZMOSu som bol prítomný ja aj ďalší ministri," povedal predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) s tým, že pre starostov a primátorov majú nachystaných viacero riešení v súvislosti s cenami energií. "Je veľmi dôležité, aby sa Európskej únii podarilo prasknúť túto bublinu," hovoril o cenách energií.

Aj na rokovaní vlády mali politici detailne hovoriť o tom, s akými názormi a argumentmi tam štátny tajomník ministra hospodárstva Karol Galek pôjde. 

"Slovensko, ktoré tiež vyrába elektrinu, nakupuje elektrinu v Lipsku, to je pre celý región," dodal premiér. Do úvahy podľa neho prichádza viacero možností riešení, napríklad redistribúcia, ETS či zastropovanie cien. Zrejme aj o nich sa bude hovoriť na stretnutí na európskej úrovni.

"Šéf ÚRSO povedal, že občania môžu dostať vyššiu zálohovú platbu, len ak sa im zvýšila spotreba," povedal Heger s tým, že cenové rozhodnutia sa budú robiť až v novembri-decembri. "Najprv treba prasknúť bublinu, potom sme ponúkli riešenia pre samosprávy," zakončil.

Súvisiace články

Najčítanejšie