Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Rus Filipp Sedov: Je mi to ľúto, že to tak dopadlo, že moja krajina napadla susednú krajinu
Zdielať na

Rus Filipp Sedov: Je mi to ľúto, že to tak dopadlo, že moja krajina napadla susednú krajinu

BRATISLAVA / Má 30 rokov. Je Rus a otvorene sa postavil skupine ľudí vyznávajúcich ruskú propagandu. Ide o Filippa, ktorý sa počas osláv Dňa ústavy dostal do priamej konfrontácie s propagandistickými názormi. Náš reportér Samuel Migaľ sa s týmto mladým mužom stretol a rozprával o jeho pohľade na ruské masírovanie verejnej mienky, ako aj na ruskú agresiu na Ukrajine.

30- ročný mladý muž pochádzajúci z Ruskej federácie, ktorý sa cestou z osláv výročia Ústavy SR dostal do priamej konfrontácie so skupinou ľudí, ktorá sa pravidelne objavuje na všetkých opozičných protestoch a otvorene sa hlási k náklonnosti k súčasnému ruskému režimu, sa stretol s reportérom Samuelom Migaľom. Toto bolo prvé, čo ho zaujalo. "Som si všimol, že tam je pán, ktorý má na tričku ruskú a slovenskú vlajku a to ma zaujalo." Prihovoril sa mu, aj keď už v tej chvíli tušil, že ich asi nepoteší svojim postojom. "Oni si mysleli, že keď som Rus, tak poviem tú pravdu, ktorú chcú počuť. Tak to ich riadne prekvapilo, čo som im hovoril do toho videa. Oni to natáčali naživo. Tak už sa to nedalo nijak zmeniť," okomentoval dianie Filipp. 

Filipp zvládol toto stretnutie s absolútne stojickým pokojom, bez toho, aby okrem prekvapenia na druhej strane došlo k nejakej fyzickej potýčke. Známym sa stal takmer okamžite. Video s touto nahrávkou totiž na oficiálnom policajnom profile na sociálnych sieťach videli desaťtisíce ľudí. Hovorí, že sa stretol prevažne s pozitívnymi reakciami. Z tých negatívnych strach nemá. "Od začiatku to vnímam tak, že nesmiem sa báť. Napriek tomu, že neviem, ako to všetko môže dopadnúť. Proste ja hovorím, to čo si myslím a stojím si za tým," povedal v 24podcaste. 

Tavariš, ako by mu povedali v Rusku sa na Slovensko dostal ako študent. Dnes tu pracuje a chcel by tu zostať. No jediné čo je dnes Filipovi ľúto, že tieto slová musí hovoriť práve o svojej rodnej vlasti. "Je to ťažké. Úprimne, hej. Je mi to ľúto, že to tak dopadlo, že moja krajina napadla susednú krajinu. Proste nemôžem sa báť hovoriť to narovinu," povedal Filipp. 

Súvisiace články

Najčítanejšie