Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Reakcie na Hamrana: Ak tlak Fica nie je kolúznym konaním, môžeme pojem trestného práva zrušiť, tvrdí Remišová
Zdielať na

Reakcie na Hamrana: Ak tlak Fica nie je kolúznym konaním, môžeme pojem trestného práva zrušiť, tvrdí Remišová

BRATISLAVA / Policajný prezident Štefan Hamran konfrontoval obvinenia šéfa Smeru-SD Roberta Fica. Na tlačovú konferenciu neskôrreagovalo viacero politikov ale aj generálny prokurátor Maroš Žilinka.

Hamran reagoval stredajšiu (7.9.) na tlačovú konferenciu Smeru-SD, na ktorej sa uvádzalo, že na NAKA robia zvieratá, nie ľudia. Policajný prezident počas nej rozobral viaceré vyjadrenia opozičnej strany.

Policajný šéf pritom spomenul aj generálneho prokurátora. Pripomenul okrem iného aj jeho nedávny výrok, podľa ktorého Žilinka nevie, či chce byť súčasťou krajiny krivých zrkadiel. "Generálny prokurátor je kľúčová figúrka, ktorá môže zabrániť tomu, aby dochádzalo ku kriveniu zrkadla," reagoval Hamran.

Reagoval Žilinka aj Remišová

„Generálna prokuratúra Slovenskej republiky žiada prezidenta Policajného zboru SR, ktorý nie je orgánom činným v trestnom konaní, aby nezneužíval svoje postavenie a v neskončených trestných veciach neprípustným spôsobom nevytváral nátlak na činnosť príslušných orgánov činných v trestnom konaní a prostredníctvom svojich jednostranných vyhlásení nemanipuloval verejnú mienku," reagovala generálna prokuratúra v tlačovej správe.

"Ak sa vám politik « kvalít » Fica vyhráža a zastrašuje vás, niečo musíte robiť dobre. Držím palce vyšetrovateľom," myslí si poslanec Andrej Stančík (OĽaNO).

"Fico sa verejne vyhráža vyšetrovateľom, prokurátorom a sudcom. Jeho včerajšie reči o policajtoch NAKA ako o "zvieratách" pokladám za neprípustné v právnom štáte. Ak tento pravidelný tlak Fica na všetkých, ktorí sa odvážili vyšetrovať jeho ľudí nie je kolúznym konaním, potom môžeme tento pojem trestného práva rovno zrušiť," myslí si ministerka investícií a líderka Za ľudí Veronika Remišová.

"Čestní policajti, prokurátori a sudcovia potrebujú našu podporu viac, ako kedykoľvek predtým. A ja osobne sa takýchto ľudí vždy zastanem. Tiež pripomínam, že ich zákonná ochrana je "psou povinnosťou" aj generálnej prokuratúry. Nie naopak," dodal Remišová.

"Ficovi ide len o jeho vlastnú beztrestnosť a kvôli tomu spraví čokoľvek. Bude kopať ako zdochýnajúci kôň, manipulovať verejnú mienku i organizovať petíciu za svoju vlastnú beztrestnosť, ktorú nazýva krycím názvom "referendum"," napísal poslanec Marek Šefčík (OĽaNO).

Najčítanejšie