Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Šéf diplomacie Káčer, ale kto nahradí Klusa? Hovorí sa o mladom poslancovi z OĽaNO
Zdielať na

Šéf diplomacie Káčer, ale kto nahradí Klusa? Hovorí sa o mladom poslancovi z OĽaNO

BRATISLAVA / Podľa zistení Novín PLUS TV JOJ má byť horúcim adeptom na post Štátneho tajomníka mladý poslanec z OĽaNO. Vystriedal by tak Martina Klusa z SaS, ktorého chce strana Richarda Sulíka nechať zvoliť za podpredsedu parlamentu.

Podľa zistení Novín PLUS TV JOJ má byť horúcim adeptom na post Štátneho tajomníka mladý poslanec z OĽaNO. Vystriedal by tak Martina Klusa z SaS, ktorého chce strana Richarda Sulíka nechať zvoliť za podpredsedu parlamentu.

Andrej Stančík je jedným z najmladších poslancov v parlamente a zatiaľ je stále členom klubu OĽaNO. Má sa však zvažovať možnosť, že by zamieril na ministerstvo zahraničia, kde by bol štátnym tajomníkom, a teda pravou rukou Rastislava Káčera. Podľa našich informácií sú viacerí jeho kolegovia presvedčení, že napriek tomu, že Andrej Stančík sa zahraničnej politike intenzívne venuje, na takej dôležitej funkcii by si mohol spraviť skôr hanbu.

Špekuluje sa aj o tom, že člen zahraničného výboru a výboru pre európske záležitosti, by mal uvoľniť parlamentné miesto niekomu, kto by oveľa menej kritizoval vedenie hnutia, a zároveň by bol bližší ultrakonzervatívcom v klube Igora Matoviča.

Stančík zastupuje tzv. liberálne krídlo v Matovičovom hnutí, ktoré sa ešte výraznejšie zmenšilo po odchode Juraja Krúpu do poslaneckého klubu SaS. Aktuálne sú najvýraznejšími tvárami liberálov v OĽaNO práve Stančík a bývalý redaktor RTVS Kristián Čekovský. Stančík mal byť aj jedným z dvoch hlasov, ktorí v OĽaNO skupine v aplikácii Signal hlasoval za odchod Igora Matoviča z funkcie ministra financií. 

Povráva sa však aj to, že Andrej Stančík nie je typom politika, ktorému by vyhovoval pravidelný pracovný čas, a tak by mu práca na ministerstve vôbec nemusela sadnúť. Kritici mu mimo záznam vyčítajú aj to, že na podobne náročný post nemá dostatok skúseností. 

Čo na to mladý poslanec? 

Andrej Stančík pre Noviny PLUS informáciu nepotvrdil, ale ani nevyvrátiľ. "Zatiaľ som takú ponuku nedostal," poznamenal pobavene pre Noviny PLUS s tým, že k tomu, či by podobnej ponuke povedal áno, nechcel odpovedať. "Nebudem sa zaoberať niečím, čo zatiaľ nie je oficiálne na stole," uviedol ešte minulý týždeň, keď sa táto informácia objavila po prvý raz. "Nemôžem to ani potvrdiť, ani vyvrátiť. Uvidíme, čo prinesie čas," zareagoval hovorca Matovičovho hnutia Matúš Bystriansky. 

Súvisiace články

Najčítanejšie