Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Heger predstavil nových členov vlády: Kto sú odborníci, ktorí zasadnú na ministerské posty namiesto SaS?
Zdielať na

Heger predstavil nových členov vlády: Kto sú odborníci, ktorí zasadnú na ministerské posty namiesto SaS?

BRATISLAVA / Predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) predstavil troch nových ministrov, ktorých vymenovala prezidentka Zuzana Čaputová.

Heger na úvod tlačovej konferencie poďakoval bývalým ministrom za SaS zadoterajšiu spoluprácu. Spomenul presadenie viacerých reforiem. "Namiesto nich prichádzajú nové, čerstvé posily," povedal premiérs tým, že nejde o politikov ale o odvorníkov, teda bude zabezpečená kontinuia vedenia rezortov.

"Noví ministri nebudú mať poestných 100 dní na oboznámenie sa s rezortom," povedal Heger s tým, že doposiaľ sa však s problémami patriacimi do rezortov venovali dennodenne, prechod by teda mal byť kratší.

"Školstvo je pre našu vládu veľkou prioritou,. Dlhodobo presadzuje záujmy Slovenska doma i v zahraničí," povedal Heger k doposiaľ neobsadenému rezortu s tým, že zo súčasných kandidátov vyberú toho najlepšieho. Neskôr dodal, že nového ministra by mal predstaviť v blízkej dobe.

"Je to, dovolím si s úplným presvedčením povedať, demokrat ako sa patrí," povedal o novom ministrovi zahraničnýc vecí Rastislavovi Káčerovi. Pripomenul, že patril ku kľúčovým vyjednávačom vstupu Slovenska do NATO, pôsobil ako veľvyslanec v USA, Maďarsku čo Českej republike. 

"Vyštudoval ťažbu ropy a plynu," povedal o novom ministrovi hospodárstva Karlovi Hirmanovi Ten v minulosti pôsobil aj ako poradca premiérky Ivety Radičovej, ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka a v téme energetike radil aj ukrajinskému exprezidentovi Volodymyrovi Hrojsmanovi. 

Nový minister spravodlivosti Viliam Karas na svoj post prichádza z pozície predsedu Slovenskej advokátskej komory, kde pôsobil vyše 20 rokov. Heger dodal, že nový šéf rezortu spravodlivosti je dlhoročný advokát, zameriaval sa na obchodné, občianske aj európske právo.

Súvisiace články

Najčítanejšie