Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
SaS po neotvorení 72. schôdze: OĽaNO sa zrieklo pohodlnej väčšiny kvôli jednému mužovi
Zdielať na

SaS po neotvorení 72. schôdze: OĽaNO sa zrieklo pohodlnej väčšiny kvôli jednému mužovi

BRATISLAVA / SaS splnila svoj včerajší sľub a nedodala svoje hlasy na otvorenie schôdze. Pripojila sa tým k opozícii a ďalší pokus o otvorenie 72. schôdze na ktorej je 139 bodov sa bude konať až najbližší utorok.

"Tak, ako sme avizovali, neotvorili sme schôdzu. Dôvod je ten, že sme chceli vidieť, ako si koalícia predstavuje vládnutie a schvaľovanie dôležitých zákonov. Nie sú v stave ani otvoriť schôdzu," začal Richard Sulík a apeloval na poslancov OĽaNO aby si zvážili, či sa im oplatí, kvôli jednému ministrovi prilepenému k stoličke. 

Anna Zemanová pokračovala tým, že SaS má záujem o rokovanie. To, že schôdza sa otvorí až v utorok bolo rozhodnutie Borisa Kollára. "Spravili si predĺžený víkend," pokračovala Zemanová s tým, že pokiaľ s nimi niekto nezačne vyjednávať, dajú návrh na mimoriadnu schôdzu, kde sa schvália kľúčové veci vrátane energetiky a vstupu Fínska a Švédska do NATO. 

"Treba nám dať signál, že je ochota rokovať," pokračoval Richard Sulík s tým, že odteraz to bude náročnejšie a rokovať bude treba pred každou schôdzou. "My totiž sme opozičnou stranou," poznamenal Richard Sulík s tým, že doteraz s nimi nikto nerokoval a celej situácii sa dalo jednoducho zabrániť. Hovoriť s SaS bude nevyhnutné, ak OĽaNO nechce, aby sa dnešok opakoval pri každej schôdzi. Napriek tomu strana ekonomických liberálov uviedla, že o kľúčových bodoch chce rokovať. 

Poslankyňa Romana Tabak na Sulíka počas TK vykríkla, že "Richard Sulík je najväčšou brzdou tejto krajiny."

Súvisiace články

Najčítanejšie