Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mikulec o svojom odvolávaní: Ste zvery, odkazoval členom Smeru minister
Zdielať na

Mikulec o svojom odvolávaní: Ste zvery, odkazoval členom Smeru minister

BRATISLAVA / V sále Národnej rady (NR) SR sa začalo odvolávanie ministra vnútra Romana Mikulca. Po ministrovi financií a lídrovi OĽaNO Igorovi vystúpil samotný odvolávaný politik. Vo svojom výstupe sa vyjadril k viacerým výhradám opozície.

Minister pripomenul, že v minulosti boli viaceré nezákonné vyšetrovania, ktorých bol aj on samotný súčasťou. "Tieto vyšetrovania sa diali počas vašej doby," odkázal lídrovi Smeru a expremiérovi Robertovi Ficovi. Na margo slová Fica dodal tiež to, že nikdy nebol šéfom VOS. "Ak nemáte IQ na to, aby ste si to zistili, tak vtedy bola VSS a VOS a ja som bol šéfom VSS," dodal politik. Pripomenul tiež, že viacero ľudí, ktorí sú v súčasnosti vyšetrovaní, sú práve nominantnmi Smeru.

"Mrzí ma, že tu nesedí pán poslanec Fico ani pani poslankyňa Saková," dodal. Pokračoval, že keď zasadol do funkcie ministra vnútra, medzi prvými zrušil zákazku na nákup vrtuľníkov. Vysvetlil, že v súčasnosti ministerstvo vnútra používa ruské vrtuľníky, čo popri sankciách voči Rusku môže byť problém. 

"Čo sa týka ponuky black hawk, naozaj začínam pochybovať o tom, že ste schopný zistiť si relevantné informácie," dodal Mikulec s tým, že nový vrtuľník stojí 50-tisíc dolárov, pričom ten, ktorý mu vytýkal Fico, mal hodnotu 3,8 milióna dolárov, teda išlo o starý používaný stroj.

Mikulec sa vo svojom vystúpení dostal aj k pandémii. "Ani raz ste nepomohli... ale čo ste robili? Chodili ste na námestia, burcovali ľudí, aby nenosili rúška," odkázal Ficovi. Pripomenul mu aj nahrávku z poľovníckej chaty, na ktorej Fico hovoril o covide ako o "hroznej chorobe" s následkami ktorej sa nevedel zbaviť niekoľko týždňov. Smerákom viackrát odkázal, že sú "zvery". "Vy ste sa ožral, človeče?," bolo počuť zo smeráckych lavíc.

"Dámy a páni, dovoľte, aby som ukončil moje vystúpenie výrokom, ktorý povedal jeden z vašich ľudí. Jeden človek povedal - Vyhraj voľby a môžeš všetko. A nechceme, aby sa to vrátilo," zakončil. 

Súvisiace články

Najčítanejšie