Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Gyimesi kope do ďalšieho šéfa diplomacie: My poslanci Vás môžeme kedykoľvek odvolať z funkcie, odkazuje
Zdielať na

Gyimesi kope do ďalšieho šéfa diplomacie: My poslanci Vás môžeme kedykoľvek odvolať z funkcie, odkazuje

BRATISLAVA / Ani týždeň netrvalo poslancovi Gyimesimu (OĽaNO), kým nezaútočil na nového ministra zahraničných vecí Rastislava Káčera. Ide o už druhého diplomata, s ktorým má poslanecký náhradník za Jaroslava Naďa problém. Človek by si až povedal, že problém bude v poslancovi a nie v ministroch.

"Je Rastislav Káčer obyčajný ignorant, alebo je len nevzdelaný?" opýtal sa poslanec, ktorý vyštudoval osemročné športové gymnázium v Košiciach a potom verejnú správu na UPJŠ v Prešove. Dotknutý György Gyimesi sa odvolal na výrok ministra Káčera, v ktorom uviedol, že jeden poslanec ho nemá prečo zaujímať. 

"Minister zahraničných vecí Káčer dnes na moju adresu povedal: “Prečo by som sa mal zaujímať o jedného zo stopäťdesiatich poslancov, ktorý je náhradníkom? Z akých dôvodov by som mu mal venovať pozornosť?” Nuž, vážený pán minister, dovoľte mi, aby som Vám tie dôvody priblížil," napísal urazený poslanec na svojom profile na sociálnej sieti. 

"Zaujímať sa o poslancov (áno aj o náhradníkov, pretože tí majú rovnaké kompetencie ako ostatní) a venovať im pozornosť musíte už len z toho titulu, že v zmysle Ústavy SR sa zodpovedáte Národnej rade SR, teda nám poslancom," pokračoval ďalej poslanec, o ktorom aj komentátori vravia, že ak by slúžil Viktorovi Orbánovi, tak by sa nesprával inak.

"Ďalej, sme to my poslanci, ktorí Vás môžeme kedykoľvek odvolať z funkcie a skončiť Vaše ministrovanie. Môžeme Vás interpelovať a vtedy ste povinný prísť do NR SR a odpovedať nám. V neposlednom rade Vy ste len obyčajný, nikým nikde nezvolený úradník, kým poslanec NR SR je voleným zástupcom ľudu. Vážený pán minister, predpokladám, že toto všetko viete, no Vaša povýšenecká povaha Vám nedovolila hovoriť inak," poznamenal Gyimesi, ktorý vo voľbách v roku 2020 dostal "závratných" 2 370 hlasov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie