Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Protesty pokračujú: Nikam neodchádzame, odkazujú Robertovi Ficovi PS, SaS a KDH
Zdielať na

Protesty pokračujú: Nikam neodchádzame, odkazujú Robertovi Ficovi PS, SaS a KDH

BRATISLAVA / Protesty pokračujú budúci týždeň. SaS, KDH a PS nechcú spoupracovať s OĽaNO.

Nikam neodchádzame, odkazuje PS, SaS a KDH

Po včerajšom zhromaždení pred Úradom vlády sa opozičné strany Progresívne Slovensko, SaS a KDH dohodli na ďalšom spoločnom postupe. Najbližší protest chystajú na utorok 12. decembra o 18:00 na Námestí slobody v Bratislave. Obrovský úspech prvého podujatia, zorganizované zo dňa na deň ukázal, ako veľmi sa Robert Fico mýlil, vyhlásil predseda PS a podpredseda NR SR Michal Šimečka.

"Neodradí nás ani zima, ani blížiace sa Vianoce. Niekoľko tisíc ľudí včera pánovi Ficovi odkázalo, že ho nenechá na hulváta a bez odporu zlikvidovať právny štát. Preto nielenže v utorok pokračujeme, ale podujatia pripravujeme aj v ďalších mestách. Prizveme aj občianske iniciatívy a ďalších politických partnerov. Nedovolíme Robertovi Ficovi, aby uniesol právny štát na Slovensku!” zdôraznil Šimečka.

Spolu s KDH a SaS chce Progresívne Slovensko pokračovať v protestoch, využiť chcú aj ďalšie prostriedky. "Po včerajšku je úplne zrejmé, že na Slovensku je obrovské množstvo ľudí, ktorým to nie je jedno, ktorí sú skutoční vlastenci a maju Slovensko radi. Nenechajú si ho ukradnúť. Budeme bojovať, v parlamente, na Ústavnom súde, v Bruseli, aj v uliciach. Pán Fico, my nikam neodchádzame," uzavrel Šimečka.

Matovič robí to, čo vždy

Igor Matovič obviňuje PS z toho, že mu znemožnili sa spolupodieľať na protestných akciách. Zabrániť vystúpiť mali aj predstaviteľom strany Demokrati, ktorú po Eduardovi Hegerovi prevzal exminister obrany Jaro Naď. Galko občanov vyzval, aby sa obrátili na lídrov PS, ale aj SaS, ktorí zatiaľ ani Demokratov, ani Matovičovcov neprizvali k protestom. 

"Ak Vám tak veľmi vadí, že by ste so mnou stáli na jednom pódiu, a kvôli tomu chcete trestať nevinných, a trestať 300-tisíc voličov našej koalície, že nemôžeme byť súčasťou spoločných protestov, ja tam veľmi rád nebudem. Veľmi rád zostanem bokom, ale bol by som veľmi rád, keby Progresívne Slovensko a SaS prizvali na tieto pódiá aj zástupcov maďarskej komunity z Aliancie, stranu Demokrati a aj našu koalíciu. Vtedy to bude signál, že to myslia s bojom za záchranu spravodlivosti úprimne," uviedol Igor Matovič.

Protesty proti vláde začalo organizovať pred NR SR a pozývali sme aj všetky opozičné strany. Rovnako sme vyzvali aj ľudí, aby išli na každý protest opozičných strán, teda aj na protest PS a SaS. Strany PS a SaS si však neželali, aby zástupcovia hnutia Slovensko, Demokratov, Kresťanskej únie a Za ľudí vystúpili na ich proteste. 

"Strana SaS sa spoločne s jedným zástupcom PS minulý rok spojili s tými, ktorí teraz vládnu, a povalili Hegerovu vládu. Podľa ich slov preto, lebo chceli zabrániť návratu Roberta Fica, a preto, že vláda vraj už nebojovala proti korupcii," pripomenul Igor Matovič stranám opozície, aké boli ich argumenty k povaleniu vlády Eduarda Hegera. "Sme však v zápase za zachovanie spravodlivosti a preto je potrebné spojiť sa," dodal. 

Súvisiace články