Jasno
10°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Minister obrany Naď (OĽaNO): Bol by som rád, ak by aj Maďarsko ochraňovalo vzdušný priestor Slovenska
Zdielať na

Minister obrany Naď (OĽaNO): Bol by som rád, ak by aj Maďarsko ochraňovalo vzdušný priestor Slovenska

BRATISLAVA / Minister obrany Jaroslav Naď rokoval so svojím maďarským kolegom Kristófom-Szalay-Bobrovniczkým. Minister po oficiálnom stretnutí uviedol, že Slovensko chce nasledovať Maďarsko v modernizácii ozbrojených síl.

Minister Naď zdôraznil, že jednotky NATO sú vo všetkých zúčastnených krajinách a ich jediným cieľom je zabezpečiť najmä bezpečnosť. Maďarský minister obrany zdôraznil, že ďalšia úzka spolupráca Slovenska a Maďarska je kľúčová.

Minister obrany Naď zdôraznil, že by bol rád, aby sa Maďarsko pridalo k Česku a Poľsku v obrane vzdušného priestoru Slovenska. "Chcem sa ministrovi poďakovať za jeho prácu vo V4," uviedol Kristóf-Szalay-Bobrovniczký s tým, že hoci majú obe krajiny na konflikt na Ukrajine rozdielne názory spája ich želanie skorého mieru. 

Ministri sa venovali aj téme západného Balkánu a jeho stabilizácii. "Rokovali sme aj v tejto otázke a treba povedať, že budúci rok Maďarsko dosiahne financovanie obrany vo výške 2 % z ceny DPH,"  uviedol maďarský šéf obrany s tým, že práve investície do obrany sú kľúčové. 

Súvisiace články

Najčítanejšie