Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Prokurátor Chylo k nevzatiu Dědečka do väzby: Rozhodnutie súdu nemá vplyv na trestné stíhanie
Zdielať na

Prokurátor Chylo k nevzatiu Dědečka do väzby: Rozhodnutie súdu nemá vplyv na trestné stíhanie

Tlačovú konferenciu na živo sledovala aj spravodajská televízia joj 24

BRATISLAVA / Prokurátor Juraj Chylo sa vyjadril k nevzatiu obvineného Dušana Dědečka do väzby. Bývalý športový funkcionár viedol auto, ktoré v nedeľu večer v Bratislave spôsobilo tragickú nehodu, pri ktorej zomrelo päť ľudí.

"Tí, ktorí ma poznáte, viete, ako nerád sa vyjadrujem k prebiehajúcim trestným konaniam," začal Chylo s tým, že kvôli citlivosti prípadu cíti potrebu vyjadriť sa k rozhodnutiu súdu o nevzatí Dědečka do väzby.

​"Rozhodnutie súdu nemá žiaden vplyv na trestné stíhanie obvineného D. D.," informoval Chylo s tým, že Dědeček sa naďalej trestne stíha. Dodal, že aj napriek štvrtkovému (6.10.) rozhodnutiu súdu sa súdne rozhodnutia "musia rešpektovať, aj keď s nimi môžeme nesúhlasiť".

Prokuratúra svoj nesúhlas zároveň vyjadrila sťažnosťou voči nevzatiu do väzby, o ktorom sa bude rozhodovať. "Aby som to vysvetlil z právneho hľadiska, nejaká kaucia či peňažná záruka je náhradou väzby," reagoval na otázku, či boli voči Dědečkovi podniknuté iné kroky. Vysvetlil, že väzba sa môže nariadiť, len keď na ňu vzniká dôvod. "Predbežne je preukázané, že skutok spáchal obvinený," dodal. Súd sa podľa neho nestotožnil s navrhovanými dôvodmi väzby.

Chylo v návrhu na väzbu podľa jeho slov podrobne popísal, prečo považuje väzbu sa dôvodnú. Avšak nechcel sa k tomu bližšie vyjadriť, aby neovplyvňoval, čo i len podprahovo, vyšetrovanie. Vo veci bude vykonávaných množstvo úkonov, podľa ktorých bude následne určený termín súdneho konania.

Nehoda sa stala v nedeľu (2.10.) večer a vyžiadala si päť životov. Polícia informovala, že vodič auta bol pod vplyvom alkoholu. Podľa informácií TV JOJ malo toxikologické vyšetrenie odhaliť aj prítomnosť omamných látok v organizme vodiča.

Súvisiace články

Najčítanejšie