Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Premiér Heger: Odsudzujem zneužívanie predčasných volieb ako záchranného kolesa pre zločincov
Zdielať na

Premiér Heger: Odsudzujem zneužívanie predčasných volieb ako záchranného kolesa pre zločincov

BRATISLAVA / Predseda vlády z hnutia OĽaNO Eduard Heger prejavil jasný názor na apely na predčasné voľby. Reagoval tým na vyhlásenie predsedu strany Smer-SD Roberta Fica, ktorý uviedol, že sa chce s koalíciou dohodnúť.

"Ak si niekto myslí, že opozícia rieši energetickú krízu, infláciu, a to ako ich zvládnuť, musí byť sklamaný. Jediné, čím žijú, sú predčasné voľby," začal Eduard Heger svoj príspevok na sociálnej sieti. Opozícia sa podľa jeho názoru che vyhnúť možným trestným stíhaniam. 

​"Nevedia sa dočkať momentu, kedy sa opäť dostanú do vlády a obsadia orgány spravodlivosti. Nie preto, aby upevňovali hodnoty právneho štátu, ale aby ich definitívne zruinovali. Fico a Pellegrini mali viac ako 10 rokov, aby posunuli krajinu dopredu. Mohli zvyšovať platy zdravotníkom, učiteľom, zamestnancom štátu, zvyšovať dôchodky, rodinné prídavky, stavať nemocnice, zariadenia sociálnych služieb, škôlky. Neurobili nič," pokračoval Eduard Heger a dodal, že záujem opozície o predčasné voľby je voči občanom neúprimný.

Opozícii podľa Hegera nejde o ľudí

"Nikomu z nich nejde o ľudí, ale o ich vlastný osoh a slobodu. Za dva roky sme urobili viac ako oni za celé obdobie vládnutia. A lepšie. Recept je jednoduchý. Ochota pomôcť krajine a nekradnúť. Štátne peniaze nemiznú v tendroch, v zlatých tehlách, hodinkách a podobne. Predčasné voľby sú poslednou možnosťou, keď už nefungujú ústavné inštitúcie," dodal predseda vlády a ďalej vymenoval v čom všetkom jeho vláda občanom pomohla. Spomenul zvyšovanie platov zamestnancom v štátnej správe, ale aj 200 miliónov na pomoc dôchodcom. Premiér nevynechal ani energetické zákony. 

"Úlohou politikov na najbližšie mesiace je previesť krajinu a občanov ťažkým obdobím. Nie je čas na kampane. Rovnako blokovanie parlamentu vnímam ako ďalší politický tlak na vyhlásenie predčasných volieb. Opoziční poslanci veľmi dobre vedia, že bežných ľudí čakajú náročné chvíle, ak im nepodáme ruku. Sú to práve oni, ktorí potrebujú podporu v NR SR a vy sa im otáčate chrbtom. Nie našej vláde, ale občanom, a to len skrz vidinu vlastného prospechu. Verím, že na najbližšej schôdzi si uvedomíte svoju zodpovednosť voči nim," uzavrel predseda vlády. 

Súvisiace články

Najčítanejšie