Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Remišová reaguje na Žilinku: Generálny prokurátor nerieši alkohol za volantom ani extrémizmus, ale seba
Zdielať na

Remišová reaguje na Žilinku: Generálny prokurátor nerieši alkohol za volantom ani extrémizmus, ale seba

BRATISLAVA / Generálny prokurátor Maroš Žilinka sa vo vyhlásení vyjadril ku kontroverznému statusu, v ktorom podľa polície šíril dezinformácie o cintoríne v Ladomirovej. Reagoval naňho predseda vlády Eduard Heger (OĽaNO) aj vicepremiérka a ministerka investícií Veronika remišová (Za ľudí).

Líderka Za ľudí tvrdí, že kým sa Slovensko spamätáva z tragických udalostí, generálny prokurátor rieši samého seba. "Nepamätám si, že by ktorýkoľvek vysoký štátny úradník na čele kľúčovej inštitúcie v ťažkých časoch komunikoval takýmto spôsobom," dodala.

Žilinka sa počas svojho vyhlásenia, po ktorom nebolo možné klásť žiadne otázky, tvrdo vyjadril aj na margo prezidentky Zuzany Čaputovej. Tá totiž nedávno povedala, že kvôli šíreniu proruskej propagandy, zvažuje podať návrh na disciplinárne konanie voči nemu. "Útoky na prezidentku, útoky na premiéra, dookola o tom, ako mu kto krivdí. Nepočuli sme odborné riešenia, ako bojovať proti propagande, ako generálna prokuratúra plánuje riešiť extrémizmus, ako navrhuje upraviť tresty v prípade alkoholu za volantom a prečo stále nezmyselne stíha policajtov, ktorí vyšetrujú kauzy Smeru," dodala Remišová s tým, že generálny prokurátor nerieši nič z toho, iba seba.

Vicepremiérka zdôraznila, že Žilinka nie je vo funkcii kvôli sebe, ale kvôli ochrane občanov a zabezpečeniu, aby zákon platil pre všetkých rovnako. Vyhlásenie Žilinku skritizoval aj predseda vlády. Pripomenul mu tiež jeho kontrovezné slová o paragrafe 363 či obrannej zmluve s USA.

​Šéf generálnej prokuratúry počas tlačového vyhlásenia obhajoval svoj status z polovice septembra, v ktorom upozornil na zničený cintorín v obci Ladomirová. Problémom boli odstránené obrubníky na hroboch. Polícia ho označila za hoax, aj starosta obce po medializácii prípadu vysvetľoval, že cintorín nie je zničený, ale boli z neho odstránené zničené obrubníky.

Súvisiace články

Najčítanejšie