Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Bittó Cigánikovej ide po krku poslanec Čepček: Chcú ma odvolať, uviedla predsedníčka zdravotníckeho výboru
Zdielať na

Bittó Cigánikovej ide po krku poslanec Čepček: Chcú ma odvolať, uviedla predsedníčka zdravotníckeho výboru

BRATISLAVA / Poslankyňa zverejnila svoju ponosu na sociálnej sieti. Zároveň zdôraznila, že jej odvolanie inicioval poslanec, ktorého vylúčili z klubu OĽaNO. Odvolanie predsedníčky za SaS však avizoval už dávno.

"Pán poslanec Martin Čepček navrhol moje odvolanie z postu predsedníčky zdravotníckeho výboru. Keďže parlament je šialený a prepadávajú desiatky bodov, možno na to príde už zajtra. Dôvody teda sú: Nemám zdravotnícke vzdelanie, hoci mám vyštudovaný manažment verejnej správy a manažment zdravotníctva," začala poslankyňa svoj príspevok na sociálnej sieti. 

Bittó Cigániková pripomenula, že momentálne študuje ošetrovateľstvo na Slovenskej zdravotníckej univerzite popri práci a rodine. Zároveň uviedla, že takýmto spôsobom študovala aj ďalšie školy. "Okrem toho mám za sebou praxe a stáže vo Fakultnej nemocnici F.D.Roosevelta, v Banskej Bystrici, v Nemocnici Svet Zdravia v Michalovce, v Lekárni FNsP F.D.Roosvelta, v Poisťovniach Union a Dôvera a na Odbore zdravotníctva Bratislavského samosprávneho kraja," pokračovala predsedníčka zdravotníckeho výboru ďalej s jasnou správou, že návrh na svoje odvolanie z postu považuje za neodôvodnený. 

"Obhajujem právo žien podstúpiť interrupcie, a to sa pánu Čepčekovi nepáči, lebo ženy majú povinne vynosiť všetky deti, porodiť ich a aj ich vychovať. Nezabránila som podaniu výpovedi lekárov, hoci som kričala od apríla, že premiér sľúbil vyriešiť situáciu do konca júna, ale peniaze sa nenašli," poznamenala ďalej a doplnila, že v utorok k podmienkam zdravotníkov organizuje výbor. "Pozývam aj pána Čepčeka, aby sa prišiel pozrieť, hoci doteraz nejavil o tému žiadny záujem a len vytĺka politický kapitál," uviedla k téme ďalej. 

Dôvodom je aj konflikt s Tabák

"Kolegyňa ma napadla a som emotívna. Klamem o tom, že plod je plod a nie dieťa, čiže odporujem bájnej siedmackej učebnici biológie, ktorú stále nikto nenašiel, ale pravidelne čítam, že sa v nej píše o začiatku života," posťažovala sa saskárka s tým, že argumetom je aj to, že treba nájsť rešpektovaného odborníka na tento post. "Ja komunikujem s tímom 40tich zdravotníckych stejkholderov z praxe, s ktorými podrobne prechádzam každý jeden návrh," doplnila ďalej. 

Bittó Cigániková zdôraznila, že to robí preto, aby sa nepísali hlúposti od stola a aby sa terén zmeny mohol navrhovať a aj následne realizovať. "Aj vďaka tomu prešli kvalitnejšie desiatky zákonov, medzi nimi aj lieková alebo nemocničná reforma. Tiež som viedla silný tím, ktorý tvoril program SaS pre zdravotníctvo a ten bol hodnotený ako najlepší viacerými nezávislými inštitúciami a hodnotitelmi. Ale zas, je pravda, že kvality pána Krajčiho alebo pani Záborskej, ktorí by ma zrejme nahradili, nemám," uzavrela predsedníčka zdravotníckeho výboru, ktorá na svojom poste možno čochvíľa skončí. 

Ako zareaguje koalícia?

"Ťažkú otázku mi dávate, na klube sme to začali riešiť, finálne stanovisko ešte nemáme, ale určite sa k tomu ešte vrátime," uviedla Eva Horváthová, poslankyňa OĽaNO a dodala, že ona ešte rozhodnutá nie je. 

"Neriešili sme to zatiaľ. Mne je v zásade jedno, kto bude na čele zdravotníckeho výboru," uviedla Zuzana Šebová z hnutia Borisa Kollára. Zároveň pre Noviny PLUS poznamenala, že svoje rozhodnutie zverejní až po tom, čo sa touto témou budú zaoberať na klube. Zároveň naznačila, že podľa jej informácií by mal byť predmetný návrh stiahnutý. 

Súvisiace články

Najčítanejšie