Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Konflikt Bittó Cigánikovej a Tabák stále neutícha: Saskárka si nechala spraviť drogové testy
Zdielať na

Konflikt Bittó Cigánikovej a Tabák stále neutícha: Saskárka si nechala spraviť drogové testy

BRATISLAVA / Hoci sa incident v bratislavskom nočnom klube stal koncom septembra, vášne oboch aktérok - poslankýň Jany Bittó Cigánikovej (SaS) a Romany Tabák, (klub Sme rodina) stále neutíchajú. Predsedníčka zdravotníckeho výboru Bittó Cigániková najnovšie informovala, že si nechala spraviť drogové testy.

Ako Bittó Cigániková oznámila, testy absolvovala hneď, ako to bolo možné. "Jeden vylučuje prítomnosť akýchkoľvek omamných látok 3-4 dni pred odberom, teda aj v čase incidentu. Test z vlasov vylučuje prítomnosť až 3 mesiace spätne," informovala na sociálnej sieti.

Výsledky testov, ktoré poslankyňa taktiež zverejnila, vylúčili prítomnost viacerých drog, napríklad kokaínu, pervitínu či opiátov. Test absolvovala 27.9., teda štyri dni po incidente.

"Nezverejňovala som výsledky pre málo pravdepodobný prípad, že Romana dostane rozum. Podľa očakávaní sa tak nestalo. Namiesto toho 2 týždne živí médiá a strašne sa teší, ako fyzicky napadla nebrániacu sa kolegyňu z parlamentu na verejnosti," dodala Bittó Cigániková s tým, že jej poslanecká kolegyňa útočí bez najmenších dôkazov.

​Testy by mala absolvovať aj Tabák, myslí si saskárka

Bittó Cigániková dodala, že odmieta vytvárať podobné útoky na adresu Tabák. "Nebudem rozprávať ani o tom, či a koľko pila len preto, lebo bola v sobotu nad ránom v klube. Je úplne jej vec, čo robí vo voľnom čase. Prečo by si ktokoľvek nemohol dať drink s priateľmi? Samozrejme, bolo by vhodné, aby sa potom aj vedel ovládať," dodala s tým, že si myslí, že by aj Tabák mala podstúpiť minimálne trojmesačný test na drogy na vyvrátenie akéhokoľvek podozrenia.

"Čím dlhšie sa tento incident bude riešiť, tým horšie to bude pre všetky ženy na Slovensku," zakončila Bittó Cigániková.

Incident sa stal koncom septembra v bratislavskom podniku. Podľa Bittó Cigánikovej ju mala Tabák napadnúť najprv slovne. Potom ako jej mala saskárka strhnúť šiltovku, ju mala poslankyňa klubu Sme rodina začať ťahať za vlasy a fyzicky napádať a následne odísť.

"Po chvíli sa vrátila, aby mi sediacej bez slova vrazila taký úder do hlavy, aký len tenistka vie dať pravačkou," napísala Bittó Cigániková po incidente. Verzia Tabák je odlišná. Podľa nej verbálny útok začala práve Bittó Cigániková a Tabák sa len bránila. Taktiež potvrdila úder do hlavy, po ktorom podľa jej slov "zvädla ako tulipán". Obe poslankyne na seba zároveň podali trestné oznámenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie